Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nagrađena Tatjana Lazarević
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 04. 2023.

Autor: Ivica Strnčević Izvor: FoNet

UREDNICI PORTALA KOSSEV NAGRADA ZA HRABROST

Nagrađena Tatjana Lazarević

Urednica portala KoSSev Tatjana Lazarević dobitnica je nagrade za hrabrost, koju joj je uručio ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Prištini Džefri Hovenijer.

Ceremonija dodele priznanja, koje nosi naziv „Ambasadorova nagrada za hrabru ženu“, organizovana je u prostorijama američke ambasade u Prištini.

„Tatjana Lazarević oličava potragu za istinom, suočavajući se sa dezinformacijama i negativnim reakcijama. Ponosan sam što joj odajem počast kao prvakinji nezavisnog novinarstva, transparentnosti i odgovornosti. Hvala ti, Tatjana, na ogromnoj hrabrosti u svemu što radiš“, rekao je Hovenijer na ceremoniji.

U obrazloženju se navodi da se nagrada dodeljuje "za izuzetnu hrabrost i neumornu potragu za istinom i jedinstvom pred podelama i opasnostima, za zalaganje za slobodu štampe, podršku novinarima, suprotstavljanje zlonamernom uticaju i dezinformacijama i pozivanje na odgovornost onih koji su na vlasti, bez obzira na nacionalnu ili etničku pripadnost“.

Dodaje se da je nagrada priznanje za "uverenja i posvećenost služenju široj zajednici sa informacijama zasnovanim na činjenicama, za njenu snagu i vođstvo, za uzdizanje često utišanih glasove kao prvakinja transparentnosti i odgovornosti ka multietničkoj demokratiji na Kosovu“.

Zahvaljujući na nagradi, Lazarević je istakla da je prima kao priznanje profesiji, a pre svega timu i redakciji kojom rukovodi.

Istakla je da u radu portala KoSSev neguju slobodu govora i da se bori protiv svakog oblika cenzure.

Upravo je sloboda govora jedna od osnovnih vrednosti koje su utkane u američko društvo, kazala je Lazarević.

Priznanje urednici portala KoSSev uručeno je nešto više od dva meseca nakon što joj je u rezidenciji Ambasade Francuske dodeljen orden viteza Nacionalnog reda za zasluge na osnovu dekreta francuskog predsednika.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi