Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Mediji blokirali zakon
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 04. 2023.

Autor: FoNet Izvor: FoNet

Mediji blokirali zakon

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je u njenom prošlom mandatu bio pripremljen predlog zakona koji je predviđao strože kazne za ugrožavanje novinara, ali je to propalo kada su mediji objavili da vlada hoće da vrati verbalni delikt na mala vrata.

Gostujući na televiziji Pink, Brnabić je rekla da je OEBS predložio tu izmenu zakona, na šta je ona rekla da je to dobar predlog i zamolila je da OEBS napravi analizu i preloži izmene zakona, da to ne bi bilo politizovano.
Dodala je da je OEBS sve to uradio i da su se sva medijska udruženja s tim složila, ali je ona ipak insistirala da se ide na javnu raspravu.

Onda je na dve strane u listu Nova, ili u Danasu, osvanuo tekst da vlast hoće da verbalni delikt uvede na mala vrata, pa su te izmene zakona odložene, kazala je Brnabić.

Ona je istakla da je poražavajuće što se medijska udruženja ne bave svojom profesijom, nego politikom i dodala da se sve svodi na pitanje da li si za ili protiv Vučića.

Komentarišući reakciju na njen tvit o "lažima tajkunskih medija na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića", Brnabić je rekla da im je smetala statistika koju je objavila.

Ja mislim da je to moj posao. Moj posao je da Srbija ide napred, da se poslovi završavaju. Moj posao je da pokažem svo licemerje, jer sutra kad pročitaju laž objavljenu u tim medijima, neko će se zamisliti, kazala je premijerka.
Ona je istakla da se "oni ponašaju kao da su moralne gromade i da se ne bave novinarstvom, već da štite interese jednog tajkuna koji želi da se bavi politikom, da bi mogao da dođe na vlast kako bi opet mogao da krade".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi