Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Danas: Zaprepašćeni smo otvorenim pismom Kolegijuma Radio televizije Srbije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 04. 2023.

Autor: Vladimir Maričić Izvor: Danas

Danas: Zaprepašćeni smo otvorenim pismom Kolegijuma Radio televizije Srbije

Zaprepašćeni smo otvorenim pismom Kolegijuma Radio televizije Srbije u kome se redakcija Danasa optužuje za podršku bombardovanju zgrade Televizije Beograd 1999. godine kada je život izgubilo 16 naših kolega.

Kolegijum Javnog servisa je te optužbe izneo pozivajući se na pasus iz kolumne Pavla Simjanovića, dakle iz autorskog teksta našeg filmskog kritičara, koji nikako ne može biti stav redakcije Danasa, čak i da je autor mislio to što mu spočitava Kolegijum RTS-a.

Nismo zaprepašćeni pismima i tekstovima koje su istog dana istim povodom o Danasu napisali Milorad Komrakov i Nenad Lj. Stefanović, bivši i sadašnji glavni urednik Informativnog programa RTS-a, jer smo tu vrstu prizemne propagande od njih dvojice i očekivali. Ovakav način etiketiranja naše redakcije i naših zaposlenih već smo imali priliku da vidimo mnogo puta od 1997. godine, kada je naš list počeo da izlazi, pa do današnjih dana, ali zaista smo mislili da je rečnik “komrakovštine” i dvedesetih odavno nestao sa Javnog servisa.

Od 1999. godine u Danasu smo objavili hiljade tekstova u kojima je jasno izražen uređivački stav da se bombardovanje RTS-a od strane NATO alijanse i žrtvovanje naših kolega nikako ne može opravdati i da predstavlja anticivilizacijski čin, nasilje i zločin.

Kolegijum lista i portala Danas zaključio je i da Pavle Simjanović mora dodatno u narednoj kolumni objasniti svoj stav, kako ne bi bilo proizvoljnih tumačenja njegovog teksta, te da je uređivački propust što mu na određene nejasnoće nije skrenuta pažnja pre nego što je kolumna objavljena.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi