Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Šef Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu posetio RTV
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 03. 2023.

Autor: Marija Maleš, Milena Madžgalj Izvor: RTV

Šef Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu posetio RTV

Budućnost Pokrajinskog javnog servisa je u projektima na suzbijanju diskriminacije, izjavio je šef Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Tobijas Flesenkemper nakon sastanka sa predsednikom Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine Markom Ćalićem i v.d. generalnog direktora Jožefom Klemom.

"Radio televizija Vojvodine poslednjih godina pokušava da se što bolje promoviše na međunarodnoj medijskoj sceni i sastanak menadžmenta RTV-a sa delegacijom Kancelarije saveta Evrope u Beogradu bio je dobar iskorak u tom smeru", ocenio je Jožef Klem, v.d. generalnog direktora Radio televizije Vojvodine.

"Naši gosti su nas obavestili o mogućnostima učestvovanja na već raspisanim međunarodnim projektima. Isto tako, obećali su nam da će nas ubuduće obaveštavati o svim novim projektima gde bi se RTV mogla pronaći kao jedan novi partner. Mi smo njih sa naše strane obavestili o specifičnostima RTV-a, da emitujemo program na 16 jezika, da imamo veoma razgranatu međunarodnu saradnju, prvenstveno sa matičnim zemljama naših manjina.

Šef Kancelarije Saveta Evrope (SE) u Beogradu Tobijas Flesenkemper je objasnio da je jedna od stvari za koju je SE zainteresovan to što u Srbiji ima mnogo programa na manjinskim jezicima.

"Razlog moje posete jeste da se informišem upravo o programu na manjinskim jezicima, koji se na RTV-u koriste. Ono što smo do sada videli na nivou cele Srbije jeste da postoji disproporcija u vremenu emitovanja programa na tim jezicima i naš stav jeste da to vreme treba povećati za sve jezike", rekao je Flesenkemper.

Delegacije su razgovarale i o velikom programu RTV-a, zakazanom za maj kada će u RTV-u biti održana međunarodna konferencija na kojoj će predstavnici javnih medijskih servisa iz regiona biti upoznati sa planom osnivanja Međunarodne Dunavske medijske mreže.

Prema Flesenkemperovim rečima, Radio-televizija Vojvodine je jedinstvena kao javni servis koji emituje program na šesnaest jezika. On je i predložio nove projekte.

Goste iz Saveta Evrope, direktor Jožef Klem obavestio je o specifičnostima kuće. Kaže da Radio-televizija Vojvodine poslednjih godina pokušava da se što bolje promoviše na međunarodnoj sceni i smatra da je današnjim sastankom napravljen dobar iskorak u tom smeru.

Gosti su obavestili rukovodioce RTV-a o mogućnostima učestvovanja na već raspisanim međunarodnim projektima, te obećali da će ih i ubuduće obaveštavati o novim projektima u kojima bi RTV mogla biti partner.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi