Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Moraš da budeš super žena: Iskustva i problemi sa kojima se suočavaju istraživačke novinarke
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 02. 2023.

Autor: CINS Izvor: CINS

Moraš da budeš super žena: Iskustva i problemi sa kojima se suočavaju istraživačke novinarke

Istraživački novinari i novinarke bave se otkrivanjem važnih činjenica koje neko želi da prikrije, pri čemu se neretko zameraju moćnim društvenim grupacijama, zbog čega istraživačko novinarstvo predstavlja najrizičniji vid novinarstva.

U tradicionalnim društvima, kao što su Crna Gora, Severna Makedonija i Srbija, predrasude sa kojima se istraživačke novinarke suočavaju čini njihov posao još komplikovanijim i opasnijim. O (samo)percepciji položaja istraživačkih novinarki u ovim državama čitajte ovde.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi