Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Saslušane novinarke kojima je pretio Filip Jakšić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 02. 2023.

Autor: Kurir Izvor: Kurir

Saslušane novinarke kojima je pretio Filip Jakšić

U Drugom osnovnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje vlasniku nelegalnog staračkog doma „Rojal“ iz Krnjače Filipu Jakšiću u krivičnom postupku zbog pretnji novinarkama Kurira koje su pisale o nelegalnom radu doma „Rojal“.

Na jučerašnjem ročištu su u svojstvu oštećenih saslušane novinarka i urednica Kurira kojima je Jakšić pretio, a sledeće ročište je zakazano za 29. mart, kad se očekuju završne reči pravnih zastupnika okrivljenog i oštećenih i kraj postupka.

Podsetimo, Drugo osnovno tužilaštvu u Beogradu je protiv Jakšića podiglo optužni predlog zbog postojanja osnovane sumnje daje učinio produženo krivično delo ugrožavanje sigurnosti, za šta je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Novinarke kojima je pretio pridružile su se krivičnom gonjenju protiv osumnjičenog Jakšića.

Po odluci Drugog osnovnog suda Jakšiću je i dalje zabranjen prilazak na udaljenosti od 50 metara novinarkama Kurira kojima je pretio, kao i zabrana sastajanja i komuniciranja s njima.

Ova mera je Jakšiću prvobitno izrečena početkom avgusta, nakon što je tokom noći novinarki i urednici Kurira uputio jezive pretnje i uvrede zbog pisanja o užasnom postupanju prema korisnicima i zaposlenima u domu „Rojal“.

Inače, nakon serije tekstove u Kuriru o neregularnom poslovanju, inspekcije nadležnih ministarstava su zabranile rad doma „Roja”, a njegovi dotadašnji korisnici su iseljeni.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi