Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Preminula Barbara Volters
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 01. 2023.

Autor: Fonet Izvor: Cenzolovka

Preminula Barbara Volters

Prva američka voditeljka večernjih televizijskih vesti i jedno od naprepoznatljivijih lica na američkoj televiziji Barbara Volters preminula je u svom domu u Njujorku, u 93. godini.

Vest je objavila televizija Ej-Bi-Si, na kojoj je Volters provela najveći deo svoje karijere duge pet decenija. Svoj televizijski put počela na En-Bi-Siju emisiji „The Today Show“ tokom 60-ih godina prošlog veka, a radila je kao scenaristkinja i producentkinja.

U istoriju je ušla kao prva žena koja je bila deo voditeljskog para u večernjim vestima, što je do tada bila pozicija isključivo za muškarce, prenosi Rojters.

Volters je 1997. pokrenula popularnu žensku emisiju „The View“ (Pogled), a tokom karijere postala je poznata po razgovorima s najutjicajnijim i najmoćnijim ljudima širom sveta.

Na listi ljudi s kojima je vodila vrlo zanimljive razgovore našli su se nekadašnji kubanski predsednik Fidel Kastro, britanska premijerka Margaret Tačer, libijski vođa Moamer Gadafi, irački vladar Sadam Husein, kao i svaki od američkih predsednika sa svojim suprugama počevši od Ričarda i Pat Nikson.

Za svoj rad dobila je 12 nagrada Emi, a 11 od njih je osvojila radeći za Ej-Bi-Si.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi