Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Libertatea“ obeležila 75 godina izdavaštva na rumunskom jeziku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 12. 2022.

„Libertatea“ obeležila 75 godina izdavaštva na rumunskom jeziku

NIU „Libertatea“ iz Pančeva obeležila je prethodnih dana značajan jubilej – 75 godina od pokretanja beletristike na rumunskom jeziku

Jedan deo jubileja obeležen je u Gradskoj biblioteci u Pančevu gde je organizovana izložba naslovnih strana izdanja Libertatee u prethodnih 75 godina.

Za sedam i po decenija u Libertatei je objavljeno više od 1.100 naslova, što je zaista veliki uspeh. Uspeli su da promovišu autentično pisanje i rumunski književni jezik. Za ovih 75 godina sarađivali su sa velikim piscima, ali su i podržavali mlade i talentovane autore.

Drugi deo jubileja organizovan je u prostorijama NIU „Libertatea“ na kojem su se podsetili autora koji su tokom prethodnih 75 godina objavljivali svoje radove u okviru ove izdavačke kuće.

Uručene su i prigodne zahvalnice ranijih urednicima izdavačke delatnosti „Libertatee“, pre svega Vasu Barbu koji je bio urednik izdavačke delatnosti u periodu od 2001. do 2021. godine.

“Izabrana je i najbolja knjiga u 2021. godine po mišljenju redakcije. Članovi žirija bili su prof. dr Otilija Hedešan, dr Eufrosis Greoneant i dr Eva Iva Simon, koji su analizirali i pročitali sve knjige koje su objavljene prošle godine”, kaže Teodora Smoljan, urednica izdavačke delatnosti.

U organizaciji obeležavanja jubileja pomoć su pružili i direktorka NIU „Libertatea“ Marijana Stratulat i glavni i odgovorni urednik „Libertatea“ Valentin Mik. 

 

 

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

24.12.

2022.

Aurica [neregistrovani] u 08:57

felicitare

Čestitke, povodom izuzetnog jubileja i doprinosu multikulturalnosti. La multi ani!!! Aurica Hegean Milanović

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi