Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Udruženje RAB SRBIJA proslavilo 13. rođendan
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 12. 2022.

Autor: RAB Srbija Izvor: RAB Srbija

Udruženje RAB SRBIJA proslavilo 13. rođendan

Udruženje radio-stanica RAB Srbija proslavilo je juče u hotelu IN na Novom Beogradu 13 godina postojanja, a tom prilikom je organizovana i dodela nagrada V(RAB)AC i ,,Radijski prijatelj godine“.

Članovi najvećeg radijskog udruženja RAB Srbija proslavili su juče 13. rođendan u hotelu IN u Begradu. Predsednica RAB SRBIJA Maja Rakovic nije skrivala zadovoljstvo što je udruženje za 13 godina postiglo velike uspehe i okuplja 156 radio-stanica.

- Veoma sam ponosna na to što se u našem udruženju članovi međusobno vole, poštuju i sarađuju. To je jedan od naših najvećih uspeha. RAB SRBIJA se na svim poljima uspešno bori za što bolje i uspešnije radio stanice u Srbiji. Koliko smo uspeli govori i podatak da je radio u odnosu na period od pre 13 godina, napredovao ne samo u tehničkoj opremljenosti već ima znatno bolju poziciju i na tržištu. Naši članovi se konstanto profesionalno usavršavaju, a ja sam posebno ponosna to što su predstavnici RAB SRBIJA danas u svim relevantnim radnim telima i učestvuju u pisanju medijskih zakona – rekla je Maja Rakovic.  

RAB SRBIJA je po treći put dodelila priznanje ,,Radijski prijatelj godine" za nesebičnu podršku radiju kao mediju u tekućoj godini. Ovogodišnja dobitnica je Natalija Varagić, koordinatorka grupe Sektora za elektronske komunikacije RATEL-a.

U obrazloženju odluke stoji da je Natalija Varagić svojom stručnošću i znanjem pomagala udruženju RAB SRBIJA u nastojanju da radio-stanice u našoj zemlji unaprede svoj rad.

- Zahvalljujem na priznanju. Kao profesionalac se trudim da izađem u susret svima i odgovorim na sva pitanja, a sve sa ciljem da nađemo najbolje rešenje za radio-stanice u Srbiji. Ova nagrada mi govori da dobro radim svoj posao te se nadam da ćemo ubuduće zajedno, svako u svom domenu, poslove unaprediti – izjavila je Natalija Varagić.  

Udruženje RAB SRBIJA je u maju sprovelo konkurs za nagradu V(RAB)AC za izbor najboljih radijskih reklama i džinglova, a nagrade pobednicima su takođe uručene na jučerašnjoj proslavi.    

Ove godine stručni žiri je bio u sastavu: Tamara Mikuš (programska direktorka Šlager radija iz Budimpešte), Dušan Alagić (kompozitor, tekstopisac muzički producent i multiinstrumentalista) i Dejan Živanović (account direktor OMD Media).

Član ovogodišnjeg žirija Dušan Alagić rekao je da mu je bilo zadovoljstvo što su na ovom konkursu učestvovale reklame iz stanica iz cele zemlje.

- Drago mi je da postoji ovakva vrsta nagrade. Drago mi je da radio ulaže u produkciju reklama – izjavio je Alagić.   

U konkurenciji najboljih ID džinglova nagrade su osvojili RTI FM, NAXI Banker radio i Naš radio.

Za najbolje pevane džinglova dodeljene su nagrade NAXI Baker radiju za džingl “Milk House nova ambalaža” i

Zlatni V(RAB)AC – NAXI Baker radio (Niš) za džingl “Milk House nova ambalaža” i Pioniri Communications Pioniri Communications (Beograd) za reklamni džingl “DexyCo – Naoštri se za prvi dan škole

U konkureniciji radio-reklama do 20 sekundi nagrade su osvojili Pioniri Communications (Beograd) za reklamu „Knjižara Kengur - puna torba, puno srce“, Radio IN (Niš) za reklamu „Legend World Wide”i NAXI radio (Beograd) za reklamu „Mister Di”.

U konkurenciji radio-reklama do 40 sekundi nagrade su osvojili NAXI Banker radio (Niš) za reklamu “Benlian čips”, Radio IN (Niš) za reklamu „Walter restora“,  Friends Brands (Leskovac) za reklamu „Savet u amanet - Agrolider”

Proslavu 13. rođendana RAB Srbija uveličao je pevač Filip Žmaher svojim programom.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi