Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Evropski centar za slobodu štampe: Ljiljana Smajlović nije više član Izvršnog odbora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 12. 2022.

Autor: RT Izvor: RT

Evropski centar za slobodu štampe: Ljiljana Smajlović nije više član Izvršnog odbora

Organizacija saopštila da "saradnja sa propagandnom platformom koju finansira ruska vlada nije u skladu sa ciljevima i misijom ECMPF-a", Smajlović im poželela sve najbolje i podsetila da njihov rad zavisi od fondova EU koja je zabranila ruske medije.

Evropski centar za slobodu štampe i medija (ECPMF) saopštio je da je sa novinarkom Ljiljanom Smajlović, koja je učestvovala u osnivanju ove organizacije, dogovoreno da se povuče sa pozicije člana Izvršnog odbora, posle saznanja da trenutno radi za RT Balkan.

"Saradnja sa propagandnom platformom koju finansira ruska vlada nije u skladu sa ciljevima i misijom ECMPF-a. Zbog toga je odmah dogovoreno sa Ljiljanom Smajlović da se povuče iz Izvršnog odbora", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je Smajlović bila član Izvršnog odbora organizacije od 2015. godine.

Novinarka Ljiljana Smajlović za RT Balkan radi serijal emisija "Relativizacija", u kojima intervjuiše poznate ličnosti.

U izjavi za naš portal Smajlović je poželela sve najbolje ovoj organizaciji. 

"Želim joj sve najbolje, ali njen rad najviše zavisi od fondova EU koja je zabranila ruske medije. Veliki sam protivnik cenzure i to je jedan od razloga što sam pristala da postanem saradnik RT Balkan", poručila je Smajlović.

Podseća da je za vreme NATO bombardovanja Jugoslavije 1999, usred Beograda, radila za "Njujork tajms" i "Vašington post", iako je bila ogorčeni protivnik NATO agresije.

"Za mene se u pogledu novinarstva ništa nije promenilo", izjavila je ova ugledna novinarka.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi