Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Juronjuz Srbija ponosno i odlučno pruža punu podršku našoj novinarki Minji Miletić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 11. 2022.

Autor: Juronjuz Izvor: Juronjuz

Juronjuz Srbija ponosno i odlučno pruža punu podršku našoj novinarki Minji Miletić

Povodom podnošenja krivične tužbe za uvredu protiv naše novinarke Minje Miletić od strane saradnika ministra, Juronjuz (Euronews) Srbija ističe da smo nezavisan informativni TV kanal.

"Novinarstvom se bavimo nepristrasno i bez cenzure, a naše vesti su zasnovane na činjenicama. Podržavamo naše novinare u potpunosti, i oni svoj posao obavljaju nezavisno i slobodno. Ponosno i odlučno pružamo punu podršku gospođi Minji Miletić, našoj cenjenoj novinarki Juronjuz Srbija povodom ovog slučaja".  

"Time što se fokusiraju na činjenice, ideje, kao i moguća rešenja, naši novinari promovišu transparentnost, empatiju i integritet. Novinarima se mora dozvoliti da obavljaju svoj posao i da izveštavaju bez straha i nepristrasno".  

Istovremeno, povodom ovog slučaja Juronjuz iz Liona je izdao saopštenje:

"Mi u Juronjuzu izražavamo novinarsku solidarnost sa kolegama iz Juronjuz Srbija i podržavamo ih u trenutku kad se suočavaju sa pravnim pretnjama i trpe pritisak zbog toga što su vršili svoju beskompromisnu novinarsku dužnost prema svojim gledaocima. Juronjuz, zajedno sa Juronjuz Srbija, je uvek obavljao svoje novinarske zadatke ne obazirući se na političke uticaje, zastrašivanja ili pritisak, držeći se osnovnih uredničkih vrednosti - objektivnosti, poštenja i uravnoteženosti. Uvek ćemo odlučno zbijati redove u zaštiti naše uređivačke slobode i nezavisnosti u zajedničkom stremljenju ka nepristrasnom, istinitom, poštenom i odgovornom izveštavanju, što su ključne vrednosti u našoj Juronjuz porodici.  Ohrabrujemo kolege iz Juronjuz Srbija da istraju u odbrani vrednosti koje su im donele poverenje i poštovanje srpske publike". 

Juronjuz Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija, a ovim povodom kompanija je saopštila: 

"Telekom Srbija je kompanija koja je pre nekoliko godina, u skladu sa svetskim trendovima, započela razvoj multimedijalnog sadržaja ne samo u Srbiji, već i u regionu. Kao kompanija koja za cilj ima da se pozicionira kao lider u ovoj oblasti za svoje partnere birali smo najrespektabilnije medijske kuće, kao što je Juronjuz, čije je poslovanje utemeljeno na profesionalnim vrednostima. Zbog toga želimo da damo punu podršku Juronjuzu i njihovom novinaru, jer čvrsto verujemo da bi novinari trebalo da imaju neometanu slobodu objektivnog izveštavanja i da svoj rad obavljaju bez pritisaka ili pretnji pravnim sankcijama". 

 

Komentari (2)

ostavi komentar
ned

27.11.

2022.

anonymous [neregistrovani] u 11:24

Eto, ja tako

Da znam zbog čega, pa i da poginemo za koleginicu. Iskreno.

Odgovori
sub

26.11.

2022.

Emilija [neregistrovani] u 02:25

Zbog cega?

Jos da objasne zbog cega je tuzi

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi