Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Uredniku “Sporta” Srđanu Stamenkoviću upozorenje pred otkaz
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

14. 02. 2016.

Izvor: UNS

Uredniku “Sporta” Srđanu Stamenkoviću upozorenje pred otkaz

U upozorenju zamenika generalnog direktora Tomice Žugića navodi se da je ono zasnovano na sumnji da je Stamenković “obavljajući poslove noćnog urednika u izdanju ‘Sport’ nesavesno ili nemarno izvršavao radne obaveze na taj način što je kao urednik u izdanju ‘Sporta’ učestvovali u sačinjavanju i objavljivanju članka UNS-u, pod nazivom 'Zaposleni u ‘Sportu’ na rubu egzistencije' u kome je iznet niz neistina i tendencioznih tvrdnji o privrednom društvu BEOTON R d.o.o. iz Bora”.

Žugić je u upozorenju istakao i da je nizom tendencioznih i netačnih tvrdnji zaposlenih  “ugrožen ugled ovog preduzeća”.

Nakon što je 18 zaposlenih u dnevnom listu „Sport“ u četvrtak UNS-u poslalo pismo u kom navode da im plate kasne dva meseca i da rade u lošim uslovima, urednik dnevnog lista „Sport“ Srđan Stamenković rekao je danas UNS-u da se „hajka zamenika generalnog direktora ovog lista Tomice Žugića nastavlja“. 

“Posle objavljivanja pisma zaposlenih dnevnog lista 'Sport' o teškoj materijalnoj situaciji i bahataog i nekulturnog odgovora zamenika generalnog direktora Tomice R. Žugića, nastavlja se hajka. Sad zastrašivanjem i neosnovanom pretnjom otkazom”, rekao je Žugić UNS-u.

Upozorenje pred otkaz Srđanu Stamenkoviću pogledajte u nastavku.

 

Podsećamo, 18 zaposlenih u dnevnom listu “Sport” u četvrtak je poslalo pismo UNS-u u kojem su naveli da su “dovedeni smo na ivicu egzistencije, izigrani i prevareni. Novi vlasnik lista od samog početka saradnje ne ispunjava većinu ugovorenih obaveza, pa ovom prilikom i apelujemo da nadležni što hitnije pronađu rešenje”.

 Zamenik generalnog direktora “Sporta” Tomica Žugić tada je UNS-u potvrdio da “plate kasne mesec i po dana, ali da će biti isplaćene”.

On je tada istakao i da su zaposleni u ovom listu “učmali neradnici, škart koji je došao iz 'Novosti'. Oni dolaze na posao bez teme, bez ideja, bez ičega. Ponašaju se kao da 'Sport' nije ničije vlasništvo. Njima neko treba da kaže da je komunizam gotov i da treba da rade, a ne samo da sede”, rekao je Žugić UNS-u.

U odgovoru na tvrdnje Žugića, zaposleni su, ponovo u pismu UNS-u, Tomicu Žugića, između ostalog, zapitali: “Zar je “škart” u stanju da pravi novine, bez prekida, od 1. oktobra, do pre desetak dana na 32 strane, a od nedavno na 24? Svako ko poznaje novinarski posao, zna da se radi o mnogo većem broju strana, jer “Sport” ima tri izdanja. Podsećamo da u redakciji radi 13 novinara i četiri tehnička urednika i dvoje honorarnih saradnika. Ostali su otišli, razočarani lažnim obećanjima”.

Komentari (4)

ostavi komentar
sre

17.02.

2016.

Jaanonymous [neregistrovani] u 19:05

Re:Sramota

Ne mogu da verujem da neko moze nazvaTI 18 novinara Sporta neradnicima, pa tu su Rada Nikolic, cist profesionalac, nadarena i pametna i obrazovana, Nina Spasojevic, Bosko Zivancevic, a sta reci o Srdjanu Stam,enkovicu, pa on potice iz porodice koja se bezmalo sto godina bavi novinarstvom, ej ljudi, ocigledno ne znate sta govorite.

Odgovori
sre

17.02.

2016.

Zacudjeni Hoanonymous [neregistrovani] u 18:05

HONORARCIMA BAS NISTA

Od kada je Sport privatizovan novinarima - honorarcim dopisnicima nije isplacen ni jedan jedini dinar. Cak i Autorski ugovor niko nije potpisao. Sramota, za "gazde" iz firmu Beoton, od kojih se očekivalo da budu korektni, kako su i obecavali. Mnoge kolege digle su ruke od Sporta, otisli jer nece da rade dzabe, sto je dovelo, na primer, da im se pracenje Prve fudbalske lige svelo na jedan stubac u listu. Nece ljudi da ga citaju i besplatno da se deli, jer hoce u njemu da vide klubove iz svojih gradova, a ne belosvetskih, sto su u stanju da prepisu sa raznih portala. Licno mislim da da Sport uskoro nece ni da izazi.

Odgovori
sre

17.02.

2016.

anonymouss [neregistrovani] u 15:07

belzebub

Sramota za gen dir Sporta, 18 novinara je potpisalo to saopštenje, pa što njih ne oteraš, već samo "neradnika" Srđana? Gde vam se sada nalazi TV Most i zšto se seli?

Odgovori
sre

17.02.

2016.

anonymouss [neregistrovani] u 15:02

lilit

Sadašnji vlasnici Sporta su dno....

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi