Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Конкурс за директора Танјуга јесте непотпун
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

22. 01. 2014.

УНС: Конкурс за директора Танјуга јесте непотпун

Удружење новинара Србије (УНС) изненађено је да је одговор на наш захтев Влади Србије да распише нови конкурс за првог човека националне новинске агенције стигао од Танјуга уместо од Владе, којој је захтев упућен. Непријатно смо изненађени што се Танјуг осећа слободним да говори у име Владе Србије и уместо Владе Србије, што нас учвршћује у уверењу да односи између Владе и Танјуга нису добро уређени.

Подсећамо да је конкурс за избор директора Танјуга расписан 12. јула 2013. године. Директор још увек није изабран, конкурс није окончан, али су се одавно појавиле сумње у регуларност конкурса.

УНС-у су се обратиле колеге новинари који су конкурисали и који од свог удружења траже заштиту од могуће елиминације на јавном конкурсу за директора Танјуга.

За разлику од конкурса за остала јавна предузећа, укључујући и Јавно предузеће за новинско-издавачку делатност „Панорама“, за новинску агенцију Танјуг Влада није тражила доказе да кандидат није члан органа политичке странке као и уверење да није осуђиван.

Због тог случајног или намерног пропуста Владе РС, колеге које су нам се обраћале, а које су поднеле искључиво документа која су наведена у конкурсу, могле би бити неравноправно третиране. Дакле, Танјуг у демантију нетачно тврди да је конкурс потпун.

УНС зато поново тражи да се поништи конкурс и, уместо од Танјуга, очекује реакцију од Владе Србије која га је и расписала.

Такође, УНС сматра неоправданим шестомесечно чекање на избор директора Танјуга.

УНС истиче да су Нацртом закона о јавном информисању и медијима предвиђени повлачење државе из медија и промена начина финансирања, па одуговлачење са избором првог човека може да буде само на штету трансформације Танјуга, што је додатан разлог за нашу забринутост.

Коментари (45)

Остави коментар
пон

27.01.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 11:50

Dodje mi da se iščlanim iz UNS-a

A kako vam se drage kolege, u ove dole krajnje zlonamerne i iskonstrusane, komentare potekle od nekoliko pojedinaca, usmerene na poštenu ženu, Branku Djukić, koja radi i po dvanaest časova dnevno, a i više, uklapa ova PETICA dobijena od Ministarstva privrede, za ličnu kartu Tanjuga, za TAČNOST PODATAKA u poslovanju? Ne govori li i to da Tanjug vodi časna i odgovorna osoba, koja jeste novinar, a dokazala se i kao uspešan menadžer. Ona uvek preuzima odgovornost, za sve. Ume ponekad, da zbog nekih propusta bude veoma neprijatna, pa šta sad... Zahtevan, ali savestan poslodavac, Sramno je nju optužiti za pohlepu. Radim u Tanjugu vise od dvadeset godina, pamtim i godine kada smo sa platama bili u zaostatku po nekoliko meseci, ali od kada je Branka direktor, a to su baš ove krizne i teške godine, platu smo dobijali uvek početkom meseca, ''tačno u datum''. Ko ne veruje, nek proveri, ili se podseti. Besmisleni su i nepotrebni ovi zlonamerni komentari, Da se vratimo na PETICU.
BEOGRAD, 23.januar - Ličnu kartu Novinske agencije TANJUG Ministarstvo privrede ocenilo je najvišom ocenom - peticom.
Na sajtu ministarstva objavljene su ocene "dorađenih" ličnih karata 35 javnih preduzeća, od kojih ni jedna, u prvom, novembarskom roku, nije bila u skladu sa zahtevima ministarstva.
Prema ocenama ažuriranim u poslednjih desetak dana, većina preduzeća, njih 24, dobilo je najvišu ocenu jer su dostavili sve tražene podatke, u skladu sa uputstvom. Među njima je i NA Tanjug.
Najslabiju ocenu u ovom trenutku - "trojku", dobile su lične karte "Srbijagasa" (sa zavisnim preduzećima) i DIPOS.
Ocene se daju za kvalitet lične karte, a ne kvalitet poslovanja preduzeća, objasnili su Tanjugu u Ministarstvu privrede, s obzirom da je bilo dilema kod nekih preduzeća.
Kvalitet lične karte se, drugim rečima, ocenjuje za osnovu potpunosti dostavljenih a traženih podataka, precizirali su u ministarstvu.
Ministarstvo privrede će nastaviti sa prikupljanjem dodatnih podataka za "lične karte" svih javnih preduzeća koja još nisu potpuna i u skladu sa Međunarodnim računovodstvenim standardima.

Одговори
пон

27.01.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 11:13

Reče mi jedan čovek...

Od svega je najinteresantnije što su se oglasili Brankini čauši , koji svesrdno brane svoju ditrektorku , poslušnički onak kako su naučili. Nije ovo sramota UNS-a, već je ona sramota Tanjuga i novinarske profesije. A to što UNS konačno radi svoj posao za to im svaka čast. Nisu se oni ostrvili na Branku Đukić, već brane novinare i Tanjug od njene dioktature.

Одговори
суб

25.01.

2014.

Tanjug's grandmother [нерегистровани] у 12:26

Ista pravila za sve

Direktora državne agencije ne smenjuje niti postavlja UNS pa su komentari na tu adresu potpuno promašeni, a isto toliko i nepismeni. Da bi se došlo do tog mesta u nekoj "javnoj kući" potrebno je, kao što je opšte poznato, biti član neke političke organizacije, pa su suprotne tvrdnje više nego netačne. Ono što zabrinjava i što je tema UNS-ovog obraćanja Vladi Srbije jeste zbog čega se odugovlači sa izborom direktora i krše rokovi i uslovi konkursa. Očigledno je da je Tanjug "zadnja rupa" na svirali za aktuelnu vlast pošto su im svi mediji naklonjeni, pa ih baš briga za udvorištvo državne agencije. Sa izborom direktora EPS-a i drugih profitnih preduzeća nije se toliko čekalo.
Takođe, lepo je videti da su se i zaposleni u Tanjugu oglasili, pa makar i anonimno. Do sada nisu izlazili u javnost pa se stekao utisak da nemaju nikakvih problema sa rukovodstvom. Valjda će se okuražiti i da pod imenom i prezimenom iznesu zamerke i primedbe, a ako ne, onda zaslužuju sve što im se događa.

Одговори
пет

24.01.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 19:50

Re: Unsova. Bruka

Ostvili ste se na Branku Djukic. SRAMOTA UNS. dosta lazi

Одговори
пет

24.01.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 19:39

UNS protiv TANJUGA

Bas vas briga za Tanjug cutali kad je bio rusevina Hocete da nam date za plate
Smeta vam vredna I postena zena Konkursi su svi u Ovaj zemlji namesteni da nije predsednicaUNSa
Ljilja Smajlovic birana democrat ski Branka Djukic treba ljudima sa mentalitetom klosara da kaze DOSTA. mars iz Tanjuga Ako. Branka zgradu kupuje tajkuni. Za njih I radite koliko. Vam je platio da. Se dokopa zgade I ptvore je u javnu kucu. Tada cete biti svoji na svome

Одговори
пет

24.01.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 19:13

Re:

Zena je devastiranu kucu bez ikakvog renomea ucinila interesantim plenom
Zato Vam smeta. SRAMOTA

Одговори
пет

24.01.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 16:28

"Obavestenje zaposlenima" by Branka Djukic

Evo kako se na nezavedenom dokumentu bez memoranduma, potpisa i pecata Branka Djukic "Obratila zaposlenima" koji nisu primili platu od 9. Decembra prosle 2013 gosine

Poštovane kolege,
I pored ispunjenja svih potrebnih zakonskih obaveza, i dodatno preduzetih mera i uloženih napora da prvu tranšu subvencija Tanjug dobije vec pocetkom godine, nije nažalost došlo do toga zbog proceduralnih razloga, ali i novih okolnosti vezanih za ne sasvim jasne naloge nekih ministarstava, ukljuccenih u proceduru donosenja programa rada javnih preduzecha za 2014. Iz tih razloga isplata zarada za decembar 2013. godine kasni.
Program poslovanja Tanjuga za 2014. uraden je u predvidenom roku i dinamici - odmah kada nam je receno koliko sredstava i za koji period tekuce godine Tanjug dobija na ime subvencija, i 20. decembra dostavljen je Ministarstvu kulture, a to ministarstvo - nadležnim resorima (finansija, privrede, rada, zapošljavanja i socijalne politike, unutrašnje i spoljne trgovine i telekomunikacija, te epublickom sekretarijatu za zakonodavstvo) na neformalne konsultacije.
S obzirom da nije bilo nikakvih primedbi, Upravni odbor Tanjuga je 27. decembra usvojio Program poslovanja i ( u skladu s procedurom) ponovo ga dostavio Ministarstvu kulture i informisanja.
To ministarstvo program ponovo prosleduje pomenutim resorima na zvanicnu saglasnost, 6. januara, a tek 16. januara obavesstava Tanjug da se Program upucuje Vladi Srbije na usvajanje i da je moguce da bude usvojen vec narednog dana.
Medutim, 17. januara nas obaveštavaju da Program nije upucen Vladi Srbije, jer Ministarstvo privrede nije dalo saglasnost, sa obrazlozenjem da nije u skladu sa Uputstvom tog ministarstva, koje, medjutim Tanjugu nije dostavljeno, niti smo na bilo koji nacin mogli da znamo da je doneto.
Takodje, Ministarstvo privrede obavestava javna prezucha da 21. Januara organizuje seminar, na kojem ce objasniti poslovodstvima koje jos elemente zzeli u programima rada! Ovakva situacija sporila je donosenje programa svih javnih preduzecha, o ccemu su mediji krajem prossle sedmice izvestili javnost, s akcentom na ccinjenicu da nadlezzna ministarstva nisu na vreme reagovala. Želim da podsetim da i kada nas UO ponovo usvoji Program, te kada ga usvoji i Vlada Srbije, procedura nije koncana, jer podrazumeva da po usvajanju Programa direktor Tanjuga i ministar kulture i informisanja potpisuju ugovor o sufinansiranju Tanjuga, nakon cega sledi podnošenje zahteva za isplatu iz Budžeta od strane Ministarstva kulture, a subvencije se isplacuju nakon sedam dana od dana podnošenja zahteva.
Drugim reccima, zaglavljeni smo, na zzalost, u proceduri, izvan nassih mochi. Nastojachu ipak da se ceo proces okoncca poccetkom februara.
Direktorka

Одговори
пет

24.01.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 10:24

Re:

Vucic nije neozbiljan covek nadajmo se. A i milim da mu je jasno jos od prosle predizborne kampanje ko je Branka Djukic, a i mnogo pre toga. pokusajte da pronadjete bilo koji tanjugov tekst iz izborne kampanje 2012. godine sa obracanjem naprednjaka i videcete da ih nema, jer je angazovala posbnu IT firmu koja je sa pretrazivaca uklonila sve iskasapljene tekstove sa obracanjima Vucica i Nikolica i funkcionera SNS. Rayumljivo, tada se radilo ya Borisa tadica, njenu najbolju drugaricu Dzesi i Demokratsku stranku. Kao sto se u prethodniom vladama radilo samo za one koji su na vlasti. Nije bilo jednom, vec više puta situacija u kojima se od novinara zahtevalo da u tekst ubace nesto sto nije bilo na kzn ili da iz njega izbace ono, sto po njenoj, ali samo njenoj proceni moze da naskodi pre svega njenoj poziciji ili je dovede u nemilost nekoga tamo iz Vlade . O ministrima i prvim ljudima drzave da ne govodim, bilo je takvih slucajeva i sa obicnim cinovnicima. A kabinet bivseg gradonacelanika Dragana Djilasa umeo je preko direktne linije da ispravlja vesti, dodaje i izbacuijhe sta mu odgovara ili ne odgovara u Tanjugovom tikeru. A sve to zahvaljujući,. pre svega, smo jednoj zeni, koja je degradirala u novinarstvu sve sto se degradirati moze - Branki Djukic. Nadajmo se da neko od ljudi koji odlucuju sita sve ove nase prepiske, da ima svest i da ce shvatiti kakvo zlo drzi na mestu direktora drzavne agencije.

Одговори
пет

24.01.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 10:03

Re:

Sticajem okolnosti znam i ko je psihololog, cak nije rec o psihologu nego o psihijatru, a znam i ko je novinar. I ovo je stvarno istina.

Одговори
пет

24.01.

2014.

Jedinica za otpor [нерегистровани] у 01:15

Novinari ili podanici?

Branka Djukic je nesto najgore sto se Tanjugu dogodilo od Mose Pijade, mislim od onivanja tadasnje Telegrafske agencije nove Jugslavije . U to smo sigurni mi koji smo imali priliku i nesrecu da radimo s njom ili ne daj Boze da trpimo njenu torturu i njeno skupljanje politickih poena preko ledja novinara prekrajanjem istine. Tu vrstu autocenzure koju je naucila u Tanjugu jos za vreme komunizma i slobizma primenjivala je na sve sisteme u poslednjih 10 godina koliko ima neki uticaj u Tanjugu, prvo na mestu glavnog i odg. urednika, a onda na nesrecu i direktora. To da je ona dobar sluga i zao gospodar, podanik svakoj vlasti i diktator zaposlenima u Tanjugu i da se ponasa prema agenciji kao prema svojoj privatnoj svojinu znaju i vrapci ispred Tanjuga na drvetu. Ono sto je sporno koliko i Branka Djukic u tom istom Tanjugu je svest , etika i moral novinara. Izgleda i uvek je izgledalo kao da im to manjka, kao i hrabrost da se odupru njenoj tiraniji. Taj nedostatak otpora stalno su objasnjavali kao strah za egzistenciju. I to je razumljivo kada se radi o pojedincima. Ali da je otpor pruzilo 20 ljudi stvari ne bi mogle tako da se pojednostavljuju. Ona moze da se sveti jedinkama , ali ako se vas 20 skupi, napisu pismo Vladi, kolegama u drugim redakcijama i ispricaju sve ovo sto ovde ispricasmo svi mi koji uglavnom smo ili bivsi novinari Tanjuga ili kolege iz drugih redakcija , dok oni koji najvise trpe i dalje cute, tesko da bi mogla da otpusti 20 ljudi odjednom iz odmazde, a da niko na to ne obrati paznju. U Tanjugu postije tri sindikata sa tri sindikalna lidera i sva tri prstom nisu mrdnula , vecu su nemo gledala njeno izivljavanje nad ljudima i otpustanje zaposlenih.Ali, posto je Branka Djukic godinama radila u Tanjugu , ona odlicno poznaje strukturu ljudi tamo i odlicno zna kako da manipulise njima, od toga da im ponudi sitne funkcije za koje se vecina na nesrecu tamo busa i bori do toga da vlada strahom i ucenama. Kao dugogodisnji radnik Tanjuga ona tacno moze da proceni kako koga moze da kupi da povuce tuzbu za mobing, kako koga moze da uceni ili kako da nekoga kome nije dala da ide mesecima na dogadjaje , jer nije "reprezentativan" (ma sta to da znaci kod bdj ) kada njoj to treba da ostane u svojoj fotelji postavi na sefovsku poziciju i veze mu ruke i stavi flaster na usta. To nije izum Branke Djukic, to je u Tanjugu uvek bilo pravilo da je bilo malo onih koji zaista znaju posao, drze se etike i postuju principe profesionalnog novinarstva,a mnogo vise onih kojima je od profesije, morala i vesti, koja je imperativ u tom poslu, bila vaznija neka sitna ili malo veca urednicka funkcija. Inace te funkcije nisu se se, a i danas se znam ne dele prema znanju, sposobnostima, profesionalizmu, vec prema tome ko je podoban za direktorku ko dobro slusa i ne pruza otpor ( to je prva grpa ) i na one koji dignu glas , ali ocito bez istinske zelje za otporom , jer ih ona odmah umiri i podmiri nekom sitnom,ne bas retko izmisljenom urednickom funkcijom. Prosto, zena da ocuva fotelju i od protivnika napravi podanike po potrebi izmisli i novi sektor da postavi "otporasa" na mesto urednika. A inace, ceo danas urednicki tim u Tanjugu je biran po tom istom kljucu, jer oni koji su nesto znali ili su otisli bezeci od njene torture ili ih je sve smenila i skrajnula. Mogli su da prodju samo ako pocnu da je napadaju ili da joj se dodvoravaju. A ti koji znaju posao nemaju potrebu za drugim. A da se bore protov njene diktature ima ih taman toliko da se na prste daju izbrojati i to je onaj deo Tanjuga koji zaista i vredi -moralni, profesionalni i nepotkupljivi . Zao mi je drage moje kolege ako ce se mnogi od vas ovde pronaci, ali istina ume da bude bolna, ali se isto tako neophodno suociti s njom , zbog promena, jer ako se promeni Branka Djukic , a ne promeni se sistem i svest nista mnogo niko nece dobiti. Ako vam funkcija i dalje bude vaznija od profesije, a neko navodno zvanje od znanja i vesti dzaba cemo kreciti.A bojim se da se svest najteze, kako neko vec ovde u komentarima rece, menja. No, hvala Udruzenju novinara Srbije sto je istrajno u svojim zahtevima i sto se bori , kako bas i treba, za odbranu profesije, jer smenom bdj brani se novinarstvo u Srbiji, postii nada da nece opet na tom mestu biti neki podanik vlasti umesto profesionalca!. A to sto je bdj ( tako se potpisuje direktorka Tanjuga, nadam se uskoro bivsa) u licnom sukobu sa predsednicom UNS-a , to nije nista novo.Samo ostaje nedoumica kako su se sukobile, jer je predsednica UNS zena od integriteta i licnog i profesionalnog i iskusan i odlican novinar , iz cijih tekstova mi mladji ucimo, dok je ova druga samo neuspeo pokusaj da se zove novinar, jer na njenim tektovima generacije koje dolaze trebalo bi uciti kako ne treba i sta novinarstvo nije. Tako da mi je prosto nepojmljivo da su njih dve imale bilo kakvu mogucnost za dijalog, a samim tim i za konflikt. Mislim licno da se tu radi o konfliktu Branke Djukic same sa sobom, jer druga strana, verujem ne bi se spustila na taj nivo da udje u konflikt sa nekim ko ima potpuni nedostatak i licne i profesionalne svesti i koga krase bolesne, nerelane ambicija i bolesna sujeta .

Одговори
пет

24.01.

2014.

novinar >Danasa [нерегистровани] у 01:05

svačija

Grešite, nije direktorka Tanjuga kadar SPS-a, ona je svačiji kadar bila I biće ukoliko je taj na vlasti. Upravo se upinje da bude Vučićev kadar ali on izgleda nije kadar da joj oprosti "uređivačku politiku" od pre godinu I po kad je forsirala Demokrate jer su bili na vlasti. Dakle vlast je njen orjentir, ne profesija.
Ona bi rado I muža srušila sa funkcije na kojoj je ukoliko bi joj to donelo poene kod Naprednjaka.
Svojevremeno je pokušavala i sa Arkanom da bude bliska, vukla muža na sve slave gde je znala da će se on pojaviti. Pa sa ženom Ace Trefa. ..
Dakle crnom đavulu će se prikloniti ako će je to održati na vlasti.
Jedan čuveni psiholog je nakon kratkom razgovora sa njom rekao novinarima Tanjuga: "Nadam se da znate s kim imate posla. U ovoj ženi nema trunke ljudskosti. Čuvajte se".
Ovo što ona radi ljudima I bezakonje koje sprovodi ne treba da se završi samo njenom smenom, već treba I krivično da odgovara.

Одговори
чет

23.01.

2014.

DrJelena [нерегистровани] у 20:02

BravoUNS

Neka neko molim vas gospodji Djukic objasni da nije dovoljno biti drugarica saradnice Tome Nikolica i supruga SPS funkcionera da bi se bio direktora Tanjuga. Sto sama sebe hvali mnogo je lepo ali nije dobar razlog za direktorsku funkciju. Zbog ove zloupotrebe sa pisanjem pisma u ime Vlada trebala bi odmah da leti iz Tanjuga. Tanjug nije njen nego gradjana Srbije!

A to koliko je građani Srbije podržavaju jasno vidim iz komentara ovde, tako da Branka nemoj da terorišeš zaposlene u Tanjugu i sprovodiš linč nad zaposlenima maltretirajući ih nego lepo podnesi sama ostavku ženo !

Apelujem na UNS da istraje u svojoj nameri i pružam potpunu podršku na hrabrosti da sstanu na crtu ženi koja misli da je bog a ustvari je dno dna!

Одговори
чет

23.01.

2014.

Star [нерегистровани] у 19:53

Idi-Cuvaj-Ovce

Branka Djukić je u Tanjugu za ovo vreme samo tako yzapošljavala i otpustala ma radi žena šta hoće a da niko nadležan ne reaguje na to jer misli ona da je Bog.

E moja Braka stidi se, vidiš da te ni kolege ni narod ne vole čitaš li ženo komentar, vidiš li šta radiš da imaš malo obraza sama bi podnela ostavku i barem malo spasila svoj obraz koji ti je kađon.

Одговори
чет

23.01.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 17:16

steta - 2!

Zaboravih malopre, pa da dodam. Potpuno je neprimereno izjednacavati sudbinu Tanjuga sa odlaskom ili eventualnim, ne daj Boze, reizborom Branke Djukic. Branka Djukic, ma koliko ona to zelela, ipak, nije Tanjug. Tanjug je prosle godine obelezio 70 godina svog postojanja, znaci 65 godina pre Branke Djukic. U Agenciji I danas radi plejada dobrih novinara koje je, nazalost, Branka Djukic skrajnula da je ne bi ugrozavali. Takodje, nazalost, tom Tanjugovom jubileju, iz nekog neobjasnjivog razloga, nisu prisustvovali Aleksandar Vucic, Tomislav Nikolic I Ivica Dacic, kao ni zaposleni u Agenciji. O penzionerima I da ne govorimo.

Одговори
чет

23.01.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 16:58

steta!

Prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vucicu, nazalost, odgovara da Branka Djukic ostane na celu Tanjuga sve do kraja njegovog vladanja. Vucic, preko svojih dousnika iz Tanjuga, zna da niko ni od njegovih najblizih saradnika, u ovom trenutku, ne bi tako opsirno I tako predano pratio svaki njegov korak. Njegova obracanja, bilo da je u Briselu ili u Maloj Krsni, Tanjug prati iz minuta u minut, ponekad i sa po nekoliko desetina tzv. akcenata ili fleseva. To, naravno, radi licno Branka Djukic jer, prema njenom dozivljaju, niko osim nje za tako nesto nije sposoban. Naravno da, niko osim nje, ne bi pravio takvu sprdnju sa drzavnom agencijom, ma ko da je na vlasti. Kada Vucic putuje po zemlji I svetu salju se viseclane ekipe novinara, fotoreportera I snimatelja. Proverenih, naravno. Nebitno je ni koliko to kosta.
S druge strane, premijera Dacica u Tanjugovom servisu ima tek u tragovima, a kada negde putuje najcesce ga niko I ne prati.
Inace, Branka Djukic nije clan SPS-a I sa Dacicem nema nikakvu komunikaciju. Clan SPS-a je njen muz, koji je I drzavni sekretar u Ministarstvu zdravlja.
Dakle, smenu Djukiceve treba ocekivati kada "najmocniji" covek trenutno u Srbiji shvati da ona takvim radom njemu licno pravi vise stete nego koristi. Ako Vucic sumnja u ovu konstataciju neka se raspita kod svog prethodnika - Borisa Tadica.

Одговори
чет

23.01.

2014.

Pravda [нерегистровани] у 15:25

Branka-Je-ZLO

Ljudi, Branka Đukić direktorka Tanjuga je ako niste znali žena državnog sekretara u ministartvu zdravlja Vladimira Đukića. Oboje su kadar Socijalističe partije (SPS) i nije ni čudo što je ona postavljena na čelu Tanjuga da ga svojim neprofesionalizmom, tiranijom, maltretiranjem zaposlenih, vikanjem, dranjem...uništi.

Neka kaže Branka kolika joj je plata i koliko mimo plate svakog meseca stavlja u svoj džep te stoga i ne čudi što to zlo na svaki način pokušava da zadrži mesto direktora Tanjuga ne birajući sredstva za to.

Одговори
чет

23.01.

2014.

NovinarkaBlica [нерегистровани] у 15:07

ZlaŽena

Svi kandidati koji su konkurisali za direktora Tanjuga su kažnjeni i psihički maltretirani od direktorke Branke Đukić koja sprovodi diktaturu i tiraniju nad zaposlenima u Tanjugu.

Ta žena ima političare koji joj čuvaju leđa i zbog toga je puna sebe i misli da joj niko ništa ne može. Njena pohlepnost i zlboa idu toliko daleko da daje sebi za pravo da se dere i viče na zaposlene dok par svojih ljubimaca forsira, pa gde je tu profesionalizam.

Zamolila bih UNS da ne ostane na ovome i da smeni Branku đukić koja je oličenje zla i pohlepe.

Одговори
чет

23.01.

2014.

Goga [нерегистровани] у 15:01

Hitna-Smena

Spasite Tanjug od diktature Branke Đukić jer ona je jedno zlo od žene koja samo vrši tiraniju, sa druge strane ima jako puno školovanih ljudi koji čekaju na biro dok ona protiv zakonito svakog dana zaposlenima naređuje o čemu da pišu, šta sme a šta ne.

Molim UNS da nastavi da vrši pritisak na nadležne institucije i spase Tanjug od propasti i bruke.

Одговори
чет

23.01.

2014.

anonimus [нерегистровани] у 14:31

da bas tako

Sve gore napisano je apsolutno tacno, pa I vise od toga. Ali, ko je za to odgovoran? U najvecoj meri odgovorna je Vlada Srbije, ali nista manje od toga odgovorni su I zaposleni u Tanjugu koji nemaju petlju da se izbore sa Brankom Djukic, kao sto nisu imali hrabrosti ni da se izbore sa njenim prethodnicima. Dobro je da je prica o stanju unutar Tanjuga konacno izasla u javnost, ali da je to moralo da bude tek sada, kada je Tanjug prakticno na izdisaju, a Djukicevoj, inace, istice mandat. O njenoj bahatosti najbolje govori saopstenje kojim ona demantuje UNS. To saopstenje je proslo kroz Tanjugovu mrezu sto je svojevrsna zloupotreba funkcije I trebalo bi da bude kaznjiva po zakonu. Jer,, zamislite samo sta bi bilo kada bi svako od novinara, odnosno urednika sa pravom emitovanja iznosili svoje stavove I misljenja o necemu. Jos tragicnije je to sto je prvi put od kada je Djukiceva na celu Tanjuga kroz servis proslo saopsstenje ovog novinarskog udruzenja. A zasto? Zato sto ona ima licni problem sa predsednicom UNS-a. I sve drugo u Tanjugu zavisi od licnih afiniteta Djukiceve. A Vlada Srbije cuti. Zasto? Mozda I zato jer jeoj ovo stanje odgovara. Tanjug je, dakle, nista drugo nego odraz stanja u celoj drzavi. Kako je u drzvi tako je I u Tanjugu I u svakoj drugoj drzavnoj firmi. Zato neka niko iz vlasti vise ne prica. Dovoljno je da posle vise od dve godine na vlasti I sest meseci od raspisanog konkursa za izbor direktora neko nesto konkretno uradi.

Одговори
чет

23.01.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 11:09

TANJUG TO SAM JA

Branka Djukić je uzela za pravo a se ponasa kao Luj XIV - Drzava to sam ja ili u njenom slučaju Tanjug - to sam ja. Kao da je Tanjug njeno privatno vlasništvo , a svi zaposleni njeni robovi. A profesionalno novinarstvo u Tanjugu je nestalo potpuno postavljenjem nje za direktora Nacionalne novinske agencije. Mnogi od novinara koji su imali svest i poštovali profesionalnu etiku , to nisu mogli da izdrže pa su napustili Tanjug, jer je teror koji je ona sprovodila i sprovodi nepodnošljiv. Oni iskusni i kvalitetni koji su još u Tanjugu uglavnom su u njenoj nemilosti, jer znaju prvo više od nje, a njoj nisu potrebni oni koji znaju da rade svoj posao, već oni kojima može da vlada strahom i ucenama. Ona ne poštuje nikakakv profesionalni kodeks, ima samo jedan interes i cilj - to je da sačuva svoju fotelju. U toj nemilosrdnoj borbi za fotelju vodi se makijavelističkim principom "cilj ne bira sredstvo" i spremna je da primeni sve dodzvoljene i nedozvoljene vidove borbe da do cilja stigne. Zato Vlada sto hitnije treba da se pozabavi smenom direktora Tanjuga i izborom na to mesto nekoga ko ima profesionalni i lični integritet i ko će i Tanjugu i profesiji i novinarima vratiti dostojanstvo! Sadašnja direktorka Tanjuga jeste i bila je samo i to loš društveno - politički radnik, a nikada novinar. Ako je, kakvo tvrde , cilj promena svesti u Srbiji , kako bismo krenuli napred , promenite Branku Djukić prvo, pa pokažite da vam je svest vrlo važna, jer mediji su prvi i najvažniji korak ka tome, jer je njihova moć u promeni opšte svesti najveća i najuticajnija. Za, dobro Srbije, Tanjuga i novinarstva kao profesije smenite Branku Djukić! A UNS-u svaka čast na inicijativi i saopštenjima ! O.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси