Насловна  |  Шта радимо  |  Пројекти  |  Комшијске новости - сервис добрих вести
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Пројекти

Комшијске новости - сервис добрих вести

Циљ пројекта је био јачање толеранције и партиципације обичних људи из свих заједница у медијском и јавном животу у Србији, кроз објављене примере помоћи, добре сарадње и пријатељства. На тај начин охрабрили смо појединачне напоре, посебно у мултиетничким срединама, који утичу на препознавање вредности без обзира на националне различитости.

Пројекат је трајао од 1. јуна до 30. новембар 2015. године, а финансијски га је подржало Министарство културе и информисања.

Урадили смо интервјуе са директорима и уредницима медија који извештавају на језицима националних мањина. Тема ових интервјуа била је остваривање права националних мањина у области информисања на матерњем језику али и примена нових закона, приватизација медија као и предлоси за побољшање информисаности грађана различитих националности.

На сајту је објављено укупно 217 прилога, од тога 81 је пренето из других медија, а 136 текстова је продукција Комшијских новости. 

Извештавали смо и о реализацији неколико прекограничних пројеката који за циљ имају регионалну сарадњу и развој. 

Наградили смо најбољи студентски прилог о суживоту у мултиетничким срединама, објавили га на сајтовима Комшијске новости и унсонлине и друштвеним мрежама. 

Током трајања пројекта  учествовали смо активно на неколико конференција и семинара из области остваривања права националних мањина о чемо смо извештавали, а били смо и медијски спонзор Четврте регионалне конференције посвећене регионалним и мањинским медијима која је одржана у Београду 6. октобра 2015. године.

Са уредништвом Хлас људу постигнут је споразум о сарадњи, тако да ће два медија редовно размењивати најзначајније информације. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси