Насловна  |  Шта радимо  |  Пројекти  |  „Градови и општине пријатељи медија“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Пројекти

„Градови и општине пријатељи медија“

Удружење новинара Србије покренуло је пројекат „Градови и општине пријатељи медија“ имајући у виду значај информисања јавности о примени нових медијских закона и контроли расподеле буџетских средстава за пројектно суфинансирање медија.

Пројекат је трајао од 1. априла  до 15. децембра 2015. године, а финансијски га је подржало Министарство културе и информисања.

Био је усмерен на истраживање и извештавање о пројектном суфинансирању, подстицање локалних самоуправа да издвајају најмање два одсто буџета за медије и праћење приватизације медија. Својим активностима повећали смо транспарентност ових процеса  и допринели јавној контроли и спровођењу закона. 

УНС је значајно допринео да се смањи број нерагуларности и да се повећа број расписаних конкурса. Заједно са колегама из Коалиције новинарских и медијских удружења реаговали смо на кршења прописа, наилазећи у већини тих случајева на позитивну реакцију локалних самоуправа.

Објављивали смо истраживачке приче о пројектном суфинансирању медија и приватизацији.

У оквиру пројекта објављено је 289 информација и текстова, на УНС-овом Твитер и Фејсбук налогу пренето је више од половине објављених информација. Процена је да је наш медијски садржај на сајту УНС-а, друштвеним мрежама и у другим медијима објављиван више од 800 пута.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси