Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Од септембра ради прва српска ТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 07. 2010.

Извор: Ало!

Од септембра ради прва српска ТВ


„Фокс" мења назив у ПСТ!!!


Телевизија „Фокс“ од септембра би се могао звати Прва српска телевизија, сазнаје „Ало“ у Републичкој радиодифузној агенцији (РРА). Према нашим сазнањима, РРА је одобрила преименовање „Фокса“ у ПСТ, али би то могло и да значи Public Service Television (јавни сервис).

Истина је да ћемо променити име од септембра. И власник и менаџмент већ сада озбиљно причају о томе, али још не можемо да изађемо у јавност с конкретнијим информацијама - рекао је за „Ало!“ директор маркетинга и комуникација ТВ „Фокс“ Александар Радош.Гордана Суша, члан РРА, потврдила је да ће ТВ „Фокс“ променити име, али није хтела да изјасни о новом називу те куће.Промењен је власник и назив фирме и ми се у то не мешамо - рекла је Суша. Подсећамо, почетком ове године, грчка Телевизија „Антена“ и једна београдска компанија постале се власници ТВ „Фокс“.

Тања Војтеховски, портпарол ТВ „Пинк“, рекла је за“Ало!“ да је чудно да баш ТВ „Фокс“ добије назив Прва српска телевизија.То је потпуно небулозно и крајње неистинито. Не разумем зашто баш та станица да добије тај назив. ТВ „Пинк“ је основан још 1993. године и прва је комерцијална српска телевизија, па не претендујемо на то име - рекла је Тања Војтеховски.Бошко Мијатовић, члан Управног одбора РТС-а, каже да свака фи рма има право да промени своје име.

Није ту ништа спорно, можда називом Прва српска телевизија желе да ублаже инострано порекло капитала у тој кући, а то што се зову Прва српска телевизија не мора да значи да су најстарија, већ можда да су најбоља - рекао је Мијатовић.Директори РТС-а и Б92 Александар Тијанић и Веран Матић, као и главни и одговорни уредник Информативног програма РТС-а Ненад Љ. Стефановић, нису желели да коментаришу промену имена ТВ „Фокс

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси