Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТС реаговао на текст Данаса, тврди да су „чињенице злонамерно поређане“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 05. 2024.

Аутор: Д. Д. Извор: Данас

РТС реаговао на текст Данаса, тврди да су „чињенице злонамерно поређане“

Радио-телевизија Србије реаговала је на текст Данаса „Радио Београд укинуо рубрику „Питање јутра“, РТС негира да је због слушаоца који је критиковао Вучића“ тврдећи да су чињенице – злонамерно и нетачно временски поређане.

У намери да истражимо сазнања до којих смо дошли, да је наведена рубрика укинута и због чега, те да су овлашћења уредника на радио Београду ограничена, обратили смо се и РТС-у, и њихов одговор, који је стигао након пет дана, пренели у тексту.

РТС није био задовољан чланком, те нам је послао реакцију коју преносимо у целости:

„У тексту листа Данас под насловом “Радио Београд укинуо рубрику “Питање јутра”, РТС негира да је због слушаоца који је критиковао Вучића” цела логичка конструкција је нетачна.

На самом почетку текста који је болдован наводи се: ”Рубрика „Питање јутра“ у оквиру емисије „Ухвати дан“ на Радио Београду 1 укинута је након што се укључио слушалац који је критиковао председника Србије Александра Вучића, сазнаје Данас. Након тога, према информацијама до којих смо дошли, уредницима су у потпуности одузете уређивачке надлежности, те пребачене на директора Радио Београда Милана Недића.”

Даље у тексту наводе се чињенице које је послао као одговор РТС, а које су на почетку текста злонамерно и нетачно временски поређане.

Истина и чињенице које су послате листу Данас су следеће: На почетку септембра 2023. године колегијум Радио Београда 1 и уредници емисије “Ухвати дан” променили су концепт емисије због модернизације комуникације са слушаоцима и већег броја укључења репортера и више сервисних инфрмација.

Решењем о овлашћењу од 28.10.2022. године регулисана су ближе овлашћења директору Радио Београда Милану Недићу, као и осталим именованим лицима.

Дакле, прво је у октобру 2022. године донето решење о овлашћењу за директора радио Београда – Милана Недића, а годину дана касније у септембру 2023. године редефинисана емисија “Ухвати дан”, па је јасно да нису ни у каквој последичној вези, осим за новинаре Данаса.“

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси