Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Медијске конкурсе расписало још 12 општина и градова
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

28. 02. 2023.

Аутор: С.Д. Извор: УНС

Медијске конкурсе расписало још 12 општина и градова

Конкурсе су расписали Панчево, Кикинда, Вршац, Сремска Митровица, Аранђеловац, Врњачка Бања, Бечeј, Кладово, Љубовија, Житиште, Љиг и Костолац, а за суфинансирање медијских пројекта је издвојено од 300 хиљада до 42 милиона динара

Од градова највише новца за суфинансирање медисјких пројеката у 2023. години издвојио је град Панчево - 42 милона, Кикинда је за медије определила 30 милиона, Вршац 22 милиона, а Сремска Митровица 20 милиона динара.  

Најнижи износ за који се може конкурисати по једном пројекту у Панчеву, Вршцу и Сремској Митровици је 50 хиљада, а у Кикинди 30 хиљада динара. Највиши износ по пројекту је 7.5 милиона у Сремској Митровици, 10 милона у Вршцу, 15 милиона у Панчеву и чак 23 милона динара у Кикинди.

Рок за подношење пријава је 2. март у Кикинди, 4. март у Сремској Митровици, 6. март у Панчеву и 12. март у Вршцу. 

Из буџете општине Аранђеловац за суфинансирање медијских пројеката издвојено је 18 милиона динара. Најнижи износ за који се може конкурисати је 50 хиљада, а највиши половина укупних средстава – девет милиона динара. Рок за подношење пријава је 6. март.

Врњачка Бања је за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја у 2023. години определила 10 милиона динара. Најнижи износ по пројекту је 50 хиљада, а највиши и у овој општини је половина укупних средстава - пет милиона динара.  Рок за подношење пријава је 6. март.

Један милион мање од Врњачке Бање одвојено је за медије у Бечеју – девет милиона динара. Најнижи износ за који се може конкурисати је 100 хиљада, а највиши 3.5 милиона динара. Конкурс је отворен до 4. марта. 

Пет милиона динара предвиђено је за суфинансирање медијских пројеката у Општини Кладово. Најнижи износ по једном пројекту је 100 хиљада динара. У тексту конкурса није наведен највиши износ за који се може конкурисати, што је супротно Правилнику о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања. Рок за пријаву је 9. март.

Општина Љубовија из свог буџета издвојила је 3.5 милиона динара за суфинансирање медијских пројеката. Најнижи износ за који се може конкурисати је 25 хиљада, а највиши 1.5 милиона динара. Конкурс је отворен до 2. марта. 

Пола милиона мање биће подељено на конкурсу за медијске пројекте у Житишту - три милиона динара. Најнижи износ за који се може конкурисати је 50 хиљада, а највиши 800 хиљада динара. Рок за подношење пројекта је 4. март.

У Општини Љиг за медијске пројекте издвојено је 2.5 милиона динара. Најнижи износ по пројекту је 100 хиљада, а а највиши милион динара. Медији могу своје предлоге пројеката слати до 10. марта.

Најмање новца за суфинансирање медијских пројекта је у Градској општини Костолац - 300 хиљада динара. Најнижи износ за који се може конкурисати по једном пројекту је 20 хиљада, а највиши 150 хиљада динара. Конкурс је отворен до 16. марта.

Додатне информације за пријаву на конкурсе које су расписали ови градови и општине, као и начин пријаве налазе се на сајту Удружења новинара Србије (УНС) у рубрици „Конкурси“, са назнаком, Медијски конкурси, као и на званичним сајтовима ових градова и општина. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси