Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Изложба фотографија „Објективно“ у Музеју Војводине до 10. јануара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

28. 12. 2022.

Аутор: Д. Бјелица Извор: УНС

Изложба фотографија „Објективно“ у Музеју Војводине до 10. јануара

Традиционално предновогодишње окупљање фоторепортера и фотографа у Новом Саду организовала је Фото асоцијација Војводине и по десети пут приказала публици одабране фотографије кроз изложбу „Објективно“. Свечано отварање изложбе одржано је 23. децембра, а до 10. јануара 2023. године а ретроспектива најбољих фотографија може се погледати у Музеју Војводине, Дунавска 37, у Новом Саду.

 

 

За изложбу „Објективно“ ово је јубиларна, десета година, а изложене фотографије су пробране од свих до сада виђених и бирали су их Мартин Цандир и Дарко Дозет. Најбоље од најбољих!

 

Видео: Д. Бјелица/УНС

Присутнима су се обратили директор Музеја Војводине Тијана Станковић Пештерац, музејски саветник Даријуш Сами и селектор изложбе Мартин Цандир, организатори Дарко Дозет и Слободан Шушњевић.

Изложбу је отворила начелница Управе за културу града Новог Сада Зорица Шијак.

На свечаном отварању колегама фотографима, фоторепортерима и гостима обратио се и генерални секретар УНС-а Нино Брајовић. Он је честитао јубилеј и предстојеће празнике.

 

Брајовић је видевши изложене фотографије подсетио да је Јован Вајдл, познати новосадски фотограф, један од УНС-ових добитника награде за животно дело.

„Жао ми је што такво признање није дочекао Јарослав Пап, а заиста му припада. Али ће УНС мислити и бринути како да сачува његово име, као што га чува његова фотографија. Захваљујем се колегама који су свих ових година правили добре фотографије, организаторима који су то сачували, Музеју Војводине који је добар домаћин и колеги Цандиру који је успео да направи ову изузетну селекцију“, рекао је Брајовић.

Видео: Д. Бјелица/ УНС

 

Више од сто аутора излагало је своје радове у протеклих девет година на изложбама „Објективно“.

Домаћини су организовали живу свирку, а послужена је и велика рођенданска торта коју је Фото асоцијацији Војводине поклонио Кетеринг Раљић из Новог Сада.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси