Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Тужилаштво за организовани криминал: Одлуку за случај Пантић донећемо што пре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

02. 11. 2022.

Аутор: Д.Б, А.Н. Извор: УНС

Тужилаштво за организовани криминал: Одлуку за случај Пантић донећемо што пре

Нема законског рока у ком Тужилаштво за организовани криминал (ТОК) треба да донесе одлуку о томе да ли ће случај убиства новинара Милана Пантића прећи у њихову надлежност, речено је Удружењу новинара Србије (УНС) у овом тужилаштву.

УНС је добио одговор да ће иако не постоје законски рокови ТОК „уложити максималне напоре да размотри доказе и што пре донесе одлуку о овом случају који је од велике важности за јавност и државу“.

Да се предмет у вези са убиством новинара Пантића из Вишег тужилаштва у Јагодини преселио у ТОК УНС је објавио почетком недеље.

Из овог тужилаштва су објаснили да је Више јавно тужилаштво у Јагодини крајем јуна по други пут списе предмета против непознатих извршилаца доставило ТОК-у. Како наводе, од тада разматрају достављену документацију.

„Тужилаштво за организовани криминал, разматра списе достављеног предмета и обимну документацију, ради оцене постојања основа сумње за заснивање надлежности Тужилаштва за организовани криминал односно основаности навода да су извршиоци кривичног дела убиство деловали као организована криминална група“, одговор је ТОК-а који је достављен медијима и УНС-у.

Почетком јуна ове године на предлог УНС-а Међународна федерација новинара (ИФЈ) је усвојила резолуцију којом се тражи ефикасан правосудни поступак и ангажовање српског Тужилаштва за организовани криминал, како би били кажњени налогодавци и убице јагодинског новинара и дописника „Вечерњих новости“ Милана Пантића.

Из Комисије за истраживање убистава новинара која се интензивно бавила овим случајем обавештена је јавност да је  случај полицијски разрешен и да је неопходно да Тужилаштво за организовани криминал преузме истрагу, која превазилази могућности Јагодинског тужилаштва које више од две деценије није успело да починиоца изведе пред суд.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси