Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Центар за истраживачко новинарство и Транспарентност Србије организују обуку о истраживачком новинарству
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

18. 10. 2022.

Аутор: A.M Извор: УНС

Центар за истраживачко новинарство и Транспарентност Србије организују обуку о истраживачком новинарству

Центар за истраживачко новинарство (ЦИНС) и Транспарентност Србија организују 21. новембра онлајн обуку о истраживачком новинарству и техникама које се користе за прикупљање података.

Курс ће трајати до 23. новембра, а полазници ће за време тродневне практичне обуке научити како да препознају злоупотребу јавних средстава, које базе података могу да користе у раду, како да траже информације од надлежних и претражују Интернет, као и на који начин да преко видео формата и интерактивне графике приближе своје приче публици.

На обуку могу да се пријаве новинарке и новинари,  али и остали које занимају истраживачке технике, а програм курса је посебно значајан за новинаре на почетку каријере.

Пријаве се шаљу на имејл адресу office@cins.rs са назнаком „Пријава за ЦИНС тренинг (име и презиме), а потребно је да учесници пошаљу своју биографију (Си-Ви) и мотивационо писмо до 30. октобра у поноћ.

Истраживачи ЦИНС-а су награђивани више пута за текстове, међу којима је серија текстова о корупцији и везама фудбала и  политике и криминала.

Транспарентност Србије је непрофитна, невладина и нестраначка организација, а њен главни циљ је да повећа транспарентност у раду државних органа, као и начин да се спречи злоупотреба јавних овлашћења у приватне сврхе.

Заинтересовани полазници ће до 7. новембра бити обавештени да ли су примљени на курс.

Текст конкурса објављен је на сајту УНС-а у подрубрици „Остали конкурси".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси