Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Дописник панчевачког портала Слободан Дукић под полицијском заштитом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

23. 09. 2022.

Аутор: А.Н. Извор: УНС

Дописник панчевачког портала Слободан Дукић под полицијском заштитом

Новинар у пензији и сарадник портала Панчево Си Ти Слободан Дукић рекао је за Удружење новинара Србије (УНС) да полиција њега и кућу у којој живи обилази у више наврата сваког дана од када су му остављени претећи погребни венци код улазне капије.

Како каже, има одређне сумње у вези са тим ко му је оставио погребне венце на улазу на имање, али очекује да полиција то истражи.

„Задовољан сам реакцијом полиције, јер имам двадесетчетворочасовну полицијску заштиту и полицајци стално круже око моје куће. Узели су и венце како би се анализама утврдило ко је починилац“, рекао је Дукић.

Додао је да очекује позив Вишег тужилаштва у Смедереву како би дао изјаву.

Почетком прошле недеље на улазној капији домаћинства овог новинара у Шумарку код Ковина непознате особе оставиле су два погребна венца. Тог дана је, говорећи за УНС, овај догађај Дукић довео у везу са својим последњим текстом у којем је писао да помоћник председнице општине Ковин поседује лажну диплому о стеченом високом образовању на новосадској Високој пословној школи.

У тексту је Дукић навео да је редакција Панчево Си Ти од Високе школе у Новом Саду добила информацију да у евиденцији студената који су дипломирали не постоје подаци о помоћнику председнице општине Душану Максимовићу. Како пише у тексту, на сајту ове општине постоји информација да је Максимовић завршио Високу школу у Новом Саду, а Максимовић је и на састанку са Дукићем који је касније уследио показао документ за који је тврдио да је диплома.

Дукић за сајт УНС-а истиче да ће наставити да пише о темама о којима је досад писао, укључујући и случајеве злоупотреба диплома у општинској самоуправи.

 „Не могу без оловке и бележнице. Крећем се и истражујем. Могао бих радити у дневној редакцији и свакодневно доносити по три прилога“, рекао је 78-годишњи Дукић који је својевремено био новинар Политике, Политике експрес, Привредног прегледа, Блица, љубљанског Дела, Слободне Далмације.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси