Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  ОЕБС позива институције да реагују поводом претњи новинарима ОК радија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

30. 08. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

ОЕБС позива институције да реагују поводом претњи новинарима ОК радија

Организација за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) саопштила је да је низ претњи новинарима ОК радија прилика да институције у Србији реагују одлучно, у складу са националним законодавством и међународним стандардима.

ОЕБС подсећа да Одлука о безбедности новинара коју су усвојиле државе чланице, укључујући и Србију позива на ефикасне мере за окончање некажњивости злочина почињених над новинарима.

„Овај случај је ујединио Сталну радну групу за безбедност новинара и Радну групу Владе Републике Србије за безбедност новинара, у настојању да се створи сигурније окружење за деловање слободног и професионалног новинарства у земљи“ пише ОЕБС.

У саопштењу се додаје да овај случај наглашава важност одбране слободе медија и слободе изражавања од свих врста претњи.

Власница ОК радија Оливера Владковић је одбила да потпише сагласност за изградњу кладионице као нелегалног објекта, уз зграду у којој су ОК радио и кафић „Ноу комент“ и пријавила ову бесправну изградњу инспекцији.

Након тога су јој, како је рекла, пристизале претње, просторије радија су биле испрскане фарбом, а прозори зазидани циглама. Због претњи Оливери Владковић је Дејану Николићу Кантару одређен једномесечни притвор, а 16. августа је одржан и главни претрес за претње и уништавање имовине ОК Радија .

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси