Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Радио станице и телевизије К1 и Танјуг ТВ представиле своје елаборате
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

12. 07. 2022.

Аутор: А. Н. Извор: УНС

Радио станице и телевизије К1 и Танјуг ТВ представиле своје елаборате

Радио станице које су конкурисале за националну фреквенцију и телевизије К1 и Танјуг ТВ представиле су данас своје елаборате у Регулаторном телу за електронске медије (РЕМ). Председница РЕМ-а Оливера Зекић рекла је да ће, када се разговори заврше, екипа РЕМ-а посетити те медијске куће, а крајем јула одлучити које радио и телевизијске станице ће добити националну фреквенцију.

 

Представници седам радијских кућа конкурисали су за четири радијске националне фреквенције.

Власница Хит ФМ радија Ружица Крџић је истакла продукцијске капацитете ове куће и намеру да настави прилагођавање радија слушаоцима.

Одговарајући на питања чланова РЕМ-а рекла је да су теме из области културе и образовања укључене у колажне емисије, те да, по њеном мишљењу, за културно-уметнички програм нису неопходне специјализоване емисије из ових области.

Сличан одговор на питање о планирању културно-уметничког и научно-образовног програма имали су и представници Плеј радија (Play radio), који су рекли да свој програм планирају колажно, али да ће подаци које ће накнадно доставити показати да такав садржај заузима и више од 20 процената.

Представници Радио С1 рекли су да ће културно-уметнички садржај уврстити у програм по потреби, када околности то буду захтевале.

Власник Радио С1 Зоран Анђелковић и Радио С2 Предраг Анђекловић издвојили су промоцију друштвено-одговорних тема и изостанак „треш садржаја“ као основне постулате којима се воде током припреме програма.

 

Зоран Анђелковић је најавио и покретање нове платформе Тим Србија (Team Serbia) чији ће основни циљ бити решавање комуналних проблема, а како је рекао, већ су у јеку неформални договори о сарадњи са председницима општина и функционерима.

Попут представника радијских кућа Радио С1 и Радио С2, оснивач Националног радија Пулс Стефан Радић истакао је важност бављења цивилним сектором и друштвено-одговорним темама. Рекао је да ће, уколико добије националну покривеност, формирати радио чија ће окосница бити социјална инклузија особа са инвалидитетом, као и бројне хуманитарне акције.

Радио Балкан настао би као део шире Коперникус мреже, а како су рекли његови представници, 50 одсто програма овог радија чинила би домаћа музика, док би културно-уметнички и научно-образовни програм износили око 10 одсто програма. Програм би у великој мери укључивао и забавни садржај.

Радио Невен би се, како је рекао оснивач, по угледу на некадашњи часопис, бавио темама за децу. Међутим, према речима представника овог медија, то не би био класичан дечји радио, већ би обухватао знатно шири дијапазон тема.

Своје елаборате су представиле телевизије К1 и Танјуг ТВ. Као нешто што их издваја од осталих телевизија, представници телевизије К1 су издвојили велики проценат сопствене продукције, посебно када је у питању дечји програм, као и брзо реаговање у кризним ситуацијама. Посебно су истакли сарадњу са Танјуг ТВ, која им је, како су рекли, омогућила да у најкраћем периоду дођу до великог броја информација.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси