Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Рушење нелегалног објекта крај врањског ОК радија крајем јула или почетком августа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

07. 07. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

Рушење нелегалног објекта крај врањског ОК радија крајем јула или почетком августа

Руководилац Одељења за инспекцијске послове Градске управе Врања Бобан Антанасијевић рекао је за Удружење новинара Србије (УНС) да ће уговор са новим извођачем рушења нелегалног објекта крај ОК радија бити закључен у кратком року и да ће рушење поново заказати крајем јула или почетком августа.

 

То ће све, додаје Антанасијевић, зависити од спровођења процедуре у поступку извршења, прописаних одредбама Закона о инспекцијском надзору и Закона о општем управном поступку, али ће свакако настојати да све то реше што пре.

“Након пријема акта који је Одељењу за инспекцијске послове Градске управе у Врању доставила фирма Полет д.о.о. Врање, са информацијом да из техничких разлога не може да приступи рушењу нелегално изграђеног објекта заказаном за 29. јун 2022.године, одмах је донета одлука о раскиду уговора са тим извођачем. Отказни рок за раскид овог уговора је десет дана. Након истека овог рока, Градска управа – Одсек за јавне набавке, спровешће поступак набавке за услугу рушења бесправно изграђених грађевинских објеката”, рекао је Антанасијевић.

Власница ОК радија је одбила да потпише сагласност за изградњу нелегалног објекта, уз зграду у којој су ОК радио и кафић „Но комент“ и пријавила ову бесправну изградњу инспекцији. Након тога је добијала претње, просторије радија су биле испрскане фарбом, а прозори зазидани. Због претњи Оливери Владковић је власнику нелегалног објекта и ланца кладионица Дејану Николићу Кантару одређен једномесечни притвор.

Рушење овог објекта је заказано за 29. јун, али није извршено, јер је дан раније фирма "Полет", задужена за реализацију решења грађевинске инспекције, послала писано образложње са информацијом да тог дана „због техничких разлога неће бити у могућности да руше објекат“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси