Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Тужилаштво покренуло поступак због напада на новинарку „Новости“ Маријану Кутлачу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

03. 06. 2022.

Аутор: Александра Ничић Извор: УНС

Тужилаштво покренуло поступак због напада на новинарку „Новости“ Маријану Кутлачу

Против три особе које су прошле недеље напале новинарку „Новости“ Маријану Кутлачу на Угриновачком путу у Земуну покренут је поступак за „насилничко понашање“.

Новинарка је око поноћи 27. маја у повратку с посла покушала да сними инцидент који се десио на путу, када је трочлана породица у јеку расправе зауставила аутомобил на путу и блокирала пролаз осталим возилима. Маријану Кутлачу је том приликом напала девојка из аутомобила и физички насрнула на њу.

Како Маријана Кутлача објашњава за УНС, она је дала изјаву полицији, а затим и тужилаштву.

МУП је у међувремену идентификовао трочлану породицу и против њих је понета пријава за „насилничко понашање“ због напада на новинарку и ломљења стакла на аутобусу градског саобраћаја.

 „Све се десило изненада и ничим изазвано, јер нисам желела никакав сукоб са њима. Само сам се измакла и фотографисала оштећен аутобус и девојка је пришла и ударила ми шамар, а затим је почела да ме вуче за косу “, испричала је новинарка за УНС.

Како каже, нико од путника није реаговао, а у помоћ прискочио возач другог возила ГСП-а који се ту затекао.

„Полиција је дошла пола сата након инцидента.  Ово је први пут да се суочавам са оваквом ситуацијом и не знам шта да очекујем, али ми је драго што сам поступила како је требало и што је редакција стала уз мене“, додала је Маријана.

Како је рекла Маријана Кутлача, Градско саобраћано предузеће (ГСП) је такође тужило путнике поменутог аутомобила, јер је мушкарац из возила поломио шофершајбну аутобуса ударајући у стакло.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси