Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Либертатеа прославила 77. рођендан
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

27. 05. 2022.

Аутор: М. Стојановић Извор: УНС

Либертатеа прославила 77. рођендан

У Панчеву, у редакцији Либертатее, свечано је обележено 77 година постојања недељног листа на румунском језику. Прошла година, речено је, била је једна од успешнијих, пре свега зато што је радакција постала богатија за осам младих новинара и медијских радника

Директорка Либертатее Маријана Стратулат рекла је да су у предходној години сви сектори ове  новинско-издавачке установе на румунском језику беспрекорно функционисали и захвалила се  Влади Војводине без чије помоћи, како је истакла, не би могли да опстану.

Подсекретар  Покрајинског секретаријата  за културу, јавно  информисање  и односе с верским заједницама Станислав Радуловић рекао је да је ове године Покрајина из буџета издвојила 390 милиона динара за разлику од претходне када је гласилима на језицима националних мањина  било намењено 320 милиона динара.

”Очување националног идентитета свих националних заједница, па и румунске, је наше и ваше заједничко богатство” истакао је Радуловић.

Генерални секретар Удружења новинара Србије Нино Брајовић захвалио се на поверењу које су генерације новинара Либертатее деценијама указивале УНС-у као еснафској организацији, изразио задовољство што је редакција листа подмлађена и што доста младих новинара и сарадника Либертате успешно похађа образовне курсеве овог Удружења.

 

Заменик директора Либертатее Валентин Мик рекао је ”данас подвлачимо линију између онога шта је било и онога шта ће бити. Уз захвалност свима који су радили за добробит ове институције будућност је у младима који су већ променили изглед свих наших публикација“, додао је он.

Он је додао и да  је захваљујући поклону породице Василија Бека, некадашњег директора Либертатее, ова установа богатија за библиотеку која ће прерасти у националну библиотеку Румуна у Србији под кровом ове издавачке установе и објединити издања Либератее. Мик се захвалио Удружењу новинара Србије ”као организацији која је више од свих осталих подржавала редакцију Либертатее”.

Присутне су поздравили и честитали јубилеј саветник у Амбасади Румуније у Београду Адриан Абрудан и конзул Румуније у Вршцу Данијел Бала.

 

 

 

 

 

Коментари (1)

Остави коментар
пет

27.05.

2022.

Јадранка Нићин [нерегистровани] у 16:48

Честитке..

Честитам колегама на дуговечности листа, а посебно на изузетној сарадњи са "Трибином". Уз подмладак, има наде да се заокружи и златни век, што од срца желим запосленима у овом медију.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси