Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Новинари "Гласа јавности" у штрајку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

26. 05. 2022.

Аутор: С. Димитријевић Извор: УНС

Новинари "Гласа јавности" у штрајку

Новинари и уредници портала и продукције „Гласа јавности“ обратили су се писмом у коме наводе да им власник Радисав Раја Родић није исплатио хонораре од фебруара, а плате од марта

У писму кажу и да им у уговорима о раду не стоји сума за коју раде, „а од њих се тражи да раде смене од по 10 сати уз један слободан дан недељно“. Додају и да „Радисав Родић није исплаћивао ни минималац на рачун нити издавао обрачун за плате што је законска обавеза послодавца“. Наводе и да сваком раднику који најави тужбу Родић нагласи "да њега није успео да уништи ни министар Млађан Динкић а тек сада нико неће да га пипне јер је он добар са председником Србије.“

Писмо је потписало 12 новинара и уредника „Гласа јавности“.

Како је за УНС рекла Драгана Ђокић, шефица продукције, они су од 13. маја у 17 сати у штрајку. Неки од потписника писма јавности у међувремену су дали отказ, а неки су добили отказ. Власник, Радисав Раја Родић када су га обавестили о штрајку рекао је да они који у понедељак 16. маја дођу на посао добиће повећање плате од 30 до 50 одсто. За оне који остану у штрајку рекао је да „нема потребе ни да долазе на посао“. Драгана Ђокић каже и да их је власник оптуживао за непоштовање радних обавеза, а маркетинг фирме за недовољне приходе које „Глас јавности“ остварује. Она додаје да су многи отишли из ове медијске куће због неисплаћених зарада, „а свакоме је Родић остао дужан бар последњу плату“.

На наводе да су запослени у Гласу јавности у штрајку, Радисав Раја Родић за УНС каже да нико није у штрајку, већ да су то „фолиранти“, а у ствари се ради о „диверзији и саботажи“.

„Ја нисам дужан да плаћам саботажу. Њихови резултати говоре о њиховом раду. Они ово раде да прикрију своје пропусте у раду. Моји адвокати припремају тужбу за опструкцију и саботажу због неизвршених радних обавеза против одговорних руководилаца који су ово организовали, а можда им је неко то и платио“, изјавио је за УНС Радисав Раја Родић.    

 

 

 

 

Коментари (3)

Остави коментар
нед

29.05.

2022.

Informator [нерегистровани] у 22:43

Ništa novo, nažalost.

E, da je ovo prvi put da Rodić ovo radi. Čovek nije isplatio honorare novinarima ni od pre 10 godina, a kamoli da će sad da ispoštuje radnike (na vreme), koji krv i znoj liju kako bi svoj posao uradili.
Šteta je velika što on još uvek ima neku prisutnost u medijskom etru Srbije. Sve što je bivša novinarka napomenula za Rodića je tačno. Nažalost sam imao primer u svojoj porodici gde je Rodić žestoko oštetio novinara finansijski.

Одговори
пет

27.05.

2022.

anonymous [нерегистровани] у 11:48

he he he

Sve se menja, samo Raja ne...pa ko voli nek izvoli...

Одговори
чет

26.05.

2022.

anonymous [нерегистровани] у 21:52

bivša novinarka

U pismu je navedena istina. Ja ne radim već neko vreme ali rad tamo pamtim kao iživljavanje, radnici moraju da mole za svoj zaradjeni novac dok on plate radnika troši po kafanama. Ko god da je otišao nije bio isplaćen jednu platu minimum. Sramota je da se ovakve stvari dozvole da se dešavaju novinarima. Mnogo mladih ljudi je oštetio i odsekao im je krila da znam dve devojke koje su posle Raje rekle da nikada neće raditi u medijima. Niti imate zdravstveno u Glasu Javnosti iako lažu da imate ,ne uplaćuju doprinose ,ne daju vam plate.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси