Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Почиње 47. генерација Новинарске школе Удружења новинара Србије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

08. 04. 2022.

Аутор: Д.Б. Извор: УНС

Почиње 47. генерација Новинарске школе Удружења новинара Србије

Настава за 47. генерацију Новинарске школе Удружења новинара Србије почиње сутра, 9. априла, а обуку која траје три месеца, викендима, овог пута похађаће и седморо младих сарадника локалних и регионалних медија и продукција, који су на почетку новинарске каријере.

Овог викенда полазници ће имати девет часова, у оквиру којих су и вежбе, на тему новинарских жанрова, вести и медијске фотографије.
Новинарска школа УНС-а, која је превасходно намењена студентима, а отворена је и за све оне који су заинтересовани да стекну новинарска знања и вештине, постоји већ 25 година. Kонципирана је тако да у њој полазници уче основе новинарства у штампи, новинским агенцијама, радију, телевизији и онлајн медијима.
Полазници у Новинарској школи УНС-а вежбају писање вести, извештаја, наслова, репортажа, раде у тиму на радијским прилозима, интервјуима, пролазе кроз основе израде ТВ прилога… 

Кроз разговор о конкретним примерима из наше и иностране медијске праксе полазници Новинарске школе УНС-а упознају се са Кодексом новинара Србије и правилима професионалне етике у другим земљама. 
За полазнике који физички, у просторијама УНС-а, похађају наставу школа траје четири месеца у оквиру којих је предвиђена и четворонедељна пракса у редакцији. 
Онлајн праћење часова Новинарска школа УНС-а је увела 2016. године и ту праксу наставља и са новоуписаном групом.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси