Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Свечано уручење награда УНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

20. 12. 2021.

Аутор: УНС Извор: УНС

Свечано уручење награда УНС-а

Свечано уручење годишњих награда Удружења новинара Србије биће данас, на Дан УНС-а, 21. децембра у 12 часова у Прес центру Удружења новинара Србије (Кнез Михаилова бр. 6/3)

На 140. рођендан УНС-а биће уручене награде за животно дело и за најбоље новинарске радове објављене у медијима, у периоду од 10. децембра 2020. до 10. децембра 2021. године.

Награде за животно дело припале су Анђелки Мали и Ђорђу Јевтићу.

Награду за најбољи годишњи уређивачки концепт Димитрије Давидовић добили су редакција портала 021 из Новог Сада и одговорни уредник Зоран Стрика.

Златна повеља коју Удружење новинара Србије додељује за рад и допринос новинарству и развоју новинарске организације припала је Нинославу Миљковићу главном и одговорном уреднику Радио Алексинца и месечника Новости југа.

Специјалну награду  Жика М. Јовановић за теоријске радове о новинарству и публицистичко дело добио је доцент на Факултету политичких наука у Београду др Марко Недељковић за прво истраживање о трансформацији медија у дигиталном добу.

Награда „Лаза Костић“ за вест и извештај припала је Ксенији Павков за прилог „Вијетнамски радници из Линглонга“ Н1 телевизије.

Награда „Лаза Костић“ у категорији репортажа додељена је Горану Сивачком за репортажу „У олупини Бигза“ објављеној на порталу 24седам.

Награда „Лаза Костић“ у категорији карикатура и новинска сатира припала је Владиславу Филиповићу.

Овом приликом биће уручена и УНС-ова награда за борбеност у новинарском изражавању и за оригиналан новинарски потез “Александар Тијанић“ новинарки Сандри Петрушић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси