Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Новинаркама Нових суботичких новина без образложења саопштено да су добиле отказ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

16. 08. 2021.

Аутор: Б.М. Ж. Извор: УНС

Новинаркама Нових суботичких новина без образложења саопштено да су добиле отказ

Новинаркама Нових суботичких новина, Нади Харминц која је у пензији и обављала је до прошле недеље посао заменице главног и одговорног уредника и Алани Шишки, која је пратила рубрику посвећену здравству, усмено је средином прошле недеље, без образложења, саопштено да више неће радити у тој кући.

Харминц и Шишка потврдиле су УНС-у ову информацију.

Главни и одговорни уредник Нових суботичких новина, Владо Томић, није демантовао да су Харминц и Шишка усмено обавештене о отказу без образложења, додавши да је Харминц, како је дословно рекао, ионако у пензији, а да Шишка има пунолетног сина, те да новине нису социјална установа која се стара о свима. Крај своје изјаве за УНС Томић је допунио псовком због тога што смо га звали у вези са колегиницама, рекавши да ће Шишка свеједно добити отказ, ако се у року од пет дана не појави на послу.

Харминц и Шишка кажу да им је одлуку да добију отказ саопштила Невена Видаковић, ћерка власника листа. Шишка је додала да није потписала никакав документ о отказу и да је тренутно на боловању.

Нове суботичке новине настале су након гашења некадашњих Суботичких новина и последњих година су незванично гласило суботичког одбора Српске напредне странке. Шишка и Харминц у овој кући провеле су скоро две деценије.

Харминц је била део конзорцијума који је први пут приватизовао некадашње Суботичке новине, али је, видевши да већински власници нису посвећени редакцији, одиграла једну од кључних улога у напорима да се недељник одржи. Након тога је из Нових суботичких новина отишла у пензију, а Шишки је посао у поменутој редакцији једини извор прихода.

Пре пет година, бренд Суботичких новина је угашен због нагомиланих дугова. Од тада Суботичани купују Нове суботичке новине које се штампају и продају у вишеструко мањем броју примерака него раније.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси