Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Председник УНС-а Живојин Ракочевић у посети „Политици“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

11. 08. 2021.

Аутор: Д.Б. Извор: УНС

Председник УНС-а Живојин Ракочевић у посети „Политици“

Председник Удружења новинара Србије Живојин Ракочевић и в.д. главног и одговорног уредника листа „Политика“ Марко Албуновић разговарали су данас у редакцији најстаријег дневног листа на Балкану о уређивању медија и раду новинара у време коронавируса, борби за очување тиража, проблему преузимања текстова са сајта без навођења аутора и „Политике“ као извора, оптерећености тужбама због објављених фотографија које су, између осталог, медијима доставиле организације и државне институције, предстојећој приватизацији „Политике“ и могућој сарадњи УНС-а и овог медија.

Рад од куће због пандемије коронавируса је нова реалност и „Политика“ се томе прилагодила са свим изазовима које такво функционисање медија са собом носи рекао је Албуновић.

Албуновић и Ракочевић су сагласни да треба водити рачуна о моделу изласка државе из власништва у кући „Политика“ како би се пронашло најбоље решење које би уважавало интегритет редакције и значај који „Политика“ има.

На констатацију да постаје пракса да локални медији бивају тужени због верног преношења саопштења политичких партија и организација и да те тужбе угрожавају опстанак малих медија, Албуновић је указао да се и национални медији суочавају са одлукама судова који досуђују износе такве да могу угрозити функционисање медија.

Договорено је да „Политика“ омогући полазницима Новинарске школе коју организује УНС редовну праксу у редакцији штампаног и онлајн издања.

Представницима УНС-а Живојину Ракочевићу и генералном секретару Нину Брајовићу домаћини су били и уредник онлајн издања Политике Марко Лакић и новинарка Мина Ћурчић.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

11.08.

2021.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 17:52

Lex specialis

Предложио бих lex specialis: враћање "Политици" целокупне имовине отете или уништене после петооктобарског пуча 2000. Истовремено, објединити “Политику А.Д.” и “Политику ПНМ” у јединствену компанију. С обзиром да је досовска држава намерно уништавала (и понижавала) “Политику” баш зато што је национална вредност Србије, актуелна државна власт би требало да поништи све уговоре које су потписали “жути” кадрови и коначно реши питање власништва компаније.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси