Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Гости Н1: Странке не треба да учествују у уређивању медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

13. 07. 2021.

Аутор: Н1

Гости Н1: Странке не треба да учествују у уређивању медија

Константин Самофалов из Социјалдеморатске странке и потпредседница Демократске странке Татјана Манојловић изјавили су поводом различитих предлога за сређивање медијске сцене у Србији да политичке странке не треба да уређују медије.

Манојловић, која је и новинарка РТС-а, каже да је неопходно обезбедити равноправно учешће политичких актера на медијској сцени, али да она није присталица „паралелног уредништва“.

„Као новинарки РТС-а мени не делује реално, ја нисам заговорник тог модела“, рекла је она у Новом дану на Н1.

Каже да је предлог групације странака у којој је и ДС да у уређивању јавног сервиса не учествује опозиција већ удружења новинара – УНС, НУНС и НДНВ.

Манојловић је истакла да платформа коју је саставило шест организација, укључујући ДС, садржи низ елемената како би се медијски простор ослободио, не за опозицију, него за грађане србије, како би били објективно благоврем и истинито информисани.

На питање да ли је слобода медија када их уређују политичке странке, Константин Самофалов одговара одречно.

„У нашој платформи се не налазе такви предлози“, рекао је он и додао да су разлике „минималне“ између платформе коју је поднела група организација у којој је СДС и оне коју је поднела група око ДС.

Самофалов је додао да платформа СДС предлаже координационо тело за медијско праћење избора, које би имало надлежности да се обезбеди равноправност политичких странака, равноправност и бесплатно оглашавање у предизборној кампањи и да се обезбеди плурализам мишљења.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси