Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Додела новинарске награде „Пера Тодоровић“ у јуну
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

18. 05. 2021.

Извор: УНС

Додела новинарске награде „Пера Тодоровић“ у јуну

Новинарска награда за фељтон „Пера Тодоровић“, коју је установило Удружење новинара Србије биће додељена у другој половини јуна ове године. О награди ће одлучивати жири који бира Управа УНС-а.

УНС је у априлу ове године расписао конкурс за новинарску награду за фељтон, која се додељује сваке друге године, а уручује у новинарској кући „Пера Тодоровић“ у Водицама код Смедеревске Паланке коју је Удружење новинара подигло заједно са Завичајним друштвом Видовача и Скупштином општине Смедеревска Паланка.

Пера Тодоровић (1852-1907) био је други председник (1891-1894) и обновитељ Удружења новинара Србије. Био је издавач и уредник бројних листова, међу којима су и „Мале новине“, најтиражнији дневни лист у Србији тога доба. Аутор је значајних прозних дела од којих је најпознатији „Дневник једног добровољца“. Рођен је у месту Водице, крај Смедеревске Паланке.

Досадашњи добитници награде су Милорад Ђоковић (2017. године) за фељтон о Петру Кочићу у „Политици“ и Јованка Симић (2019. године) за фељтоне „Војводина од Мајске скупштине до присаједињeњa“ и „Војводина–чедо умних и упорних предака“ у „Вечерњим новостима“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси