Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Шеф кабинета Ане Брнабић и званично председник Надзорног одбора Политике АД
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

31. 03. 2021.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Шеф кабинета Ане Брнабић и званично председник Надзорног одбора Политике АД

Милош Поповић, шеф кабинета премијерке Ане Брнабић уписан је и формално као нови председник Надзорног одбора Политике АД на сајту Агенције за привредне регистре (АПР).

АПР је објавио решење којим се усваја промена председника Надзорног одбора и уписује Милош Поповић, који на том месту заменио Немању Стевановића. Овим решењем за новог члана Надзорног одбора Политике АД уписана је и Ивана Ножинић.

Зоран Мошорински, генерални директор Политике АД за Удружење новинара Србије (УНС) објашњава да је Поповић две године члан Надзорног одбора Политике АД, а да је ова промена уследила због оставке Стевановића.

Говорећи о приватизацији, Мошорински за УНС наводи да је Политике АД најстарија српска фирма, са традицијом дугом 117 година, те да би је требало очувати и то тако што држава неће изаћи из овог привредног друштва. „Политика треба да остане државна, а најбоље решење је да дође до спајања Политике АД и Политике новине и магазини“, каже за УНС Мошорински, који је изразио сумњу у опстанак магазина које Политика АД издаје, уколико до приватизације дође.

Осим у АПР-у, на сајту Политике АД објављена је одлука о избору новог председника Надзорног одбора, која је заведена 15. марта. Чланови Надзорног одбора Политике АД, на предлог Љубомира Јовановића, представника државног капитала у Надзорном одбору друштва, изабрали су Поповића за новог председника, пише у одлуци.

У одлуци се наводи и да је Немања Стевановић поднео оставку 26. фебруара, због именовања на другу јавну функцију. Он је, наиме, у јануару именован за шефа Сталне мисије Србије при Организацији уједињених нација у Њујорку.

Највећи акционар у Политици АД је држава. Акционом планом за примену Медијске стратегије, у делу који се односи на „смањен и учињен транспарентан утицај државе на медијско тржиште“, предвиђен је потпуни излазак државе из власништва Политике АД до четвртог квартала ове године.

Политика АД издавач је магазина Базар, Политикин Забавник, Илустрована Политика, Вива, Свет компјутера, Мали Политикин Забавник, Енигматика и Разбибрига. Ово привредно друштво сувласник је предузећа Политика новине и магазини, које издаје дневне листове Политику и Спортски журнал.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

01.04.

2021.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 11:04

Мали акционари

"Политике АД је најстарија српска фирма, са традицијом дугом 117 година, те би је требало очувати и то тако што држава неће изаћи из овог привредног друштва. Политика треба да остане државна, а најбоље решење је да дође до спајања Политике АД и Политике новине и магазини“. Све се то слажем са директором Мошоринским. Али, када ће бити решена потраживања малих акционара?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси