Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Савет РЕМ одбацио пријаву Јудите Поповић због приказивања фотографија жртава Беливукове групе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

17. 03. 2021.

Аутор: УНС Извор: УНС

Савет РЕМ одбацио пријаву Јудите Поповић због приказивања фотографија жртава Беливукове групе

Савет Регулаторног тела за електронске медије одлучио је да нема места за покретање поступка против телевизија које су преносиле конференцију за новинаре председника Александра Вучића и министра унутрашњих послова Александра Вулина на којој су емитоване фотографије жртава за које је осумничена група Вељка Беливука, сазнаје УНС

Чланица Савета РЕМ-а Јудита Поповић поднела је РЕМ-у пријаве због емитовања фотографије две жртве Беливукове групе на конференцији за штампу 6. марта, али је та пријава на јучерашњој седници одбијена већином гласова чланова Савета. 

Од присутних шест чланова, пет је гласало да не треба покретати поступак, јер је постојао јавни интерес да се прикажу фотографије узнемирујуће садржине.  

Већина чланова Савета оценило је да су телевизије, које су преносиле конференцију за штампу председника Србије Александра Вучића и министра полиције Александра Вулина, поступиле професионално јер је конференција емитована у каснијим сатима, постојала је ознака да садржај није намењен особама млађим од 18 година, као и да су родитељи имали времена да удаље децу од екрана.

Представници Тужилаштва за организовани криминал рекли су раније ЦИНС-у да је „циљ објављивања фотографија на конференцији за медије утврђивање идентитета“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси