Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Радомировић осудио претње које је Сарапа упутио Ивановићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 01. 2021.

Извор: УНС

Радомировић осудио претње које је Сарапа упутио Ивановићу

Никакве увреде не смеју бити изговор за претњу насиљем, изјавио је председник Удружења новинара Србије (УНС) Владимир Радомировић поводом објава на Твитеру водитеља Ивана Ивановића и Предрага Сарапе.

„Удружење новинара Србије принципијелно осуђује сваку претњу насиљем, без обзира на то да ли је упућена новинарима или је упућују сами новинари. Иван Ивановић је нападао УНС и има обичај да вређа новинаре, али се никако не може увредом оправдати стравична претња коју му је упутио Предраг Сарапа“, рекао је Радомировић.

Након Твитер обрачуна двојице водитеља, који је почео прелажењем границе политичке коректности, водитељ емисије на Новој С Иван Ивановић изјавио је да је због претњи које му је упутио водитељ Јутарњем програма на телевизији Пинк Предраг Сарапа поднео пријаву полицији и тужилаштву.

Министар спољних послова Никола Селаковић је уочи откривања споменика, изјавио је „да није Стефана Немање, ми данас не бисмо били Срби, не бисмо се презивали на ‘ић’“, што је био повод за почетак вербалног рата на Твитеру између Ивановића и Сарапе.

Изјаву министра је Ивановић повезао са Сарапом, па је на Твитеру написао: „Сарапа није Србин?! У шоку сам!“, те је затим твитовао да га је водитељ Сарапа звао и да га је, као и у СМС преписци вређао, али да је све ексалирало претњом Сарапе на овој друштвеној мрежи.

Сарапа је, наиме, уз извињење свом покојном оцу „што га вређа кловн и мајмун Иван Ивановић, дворска луда, да ми Сарапе нисмо Срби“ на Твитеру упутио отворену претњу Ивановићу, написавши: „Одбранићу част крвљу“.

Сарапа је за УНС, пак, одбацио да је претио Ивановићу, те да је реч о обрнутој ситуацији и да је све извучено из контекста. „Твитовање Ивановића је директан позив на линч. Шест година ме понижава и вређа у својим емисијама и јавним наступима“, наводи Сарапа, те истиче да је својим твитом „одбранићу част крвљу“ заправо његов позив Ивановићу да „крвљу докажу ко има више српског у себи“.

 

 

 

Коментари (2)

Остави коментар
суб

30.01.

2021.

Јадранка Нићин [нерегистровани] у 02:15

Реакција УНС-а непотребна..

Колега Радомировићу, уколико упућујете пацку Сарапи, у циљу заштите новинарске професије, још је потребнија водитељу И.И., који не завређује ни име да му поменем, због говора и понашања које је на корак од уличног!

Заиста, неки новинари и водитељи су се толико осилили, па вређањем не само колега, већ и државе у којој живе, прелазе сваку границу и пристојности, а напосе професије којом се бавимо.

Немојте се у УНС-у понашати као браниоци свега и свакога, будите мало селективнији, јер није баш све ни за сталешку одбрану.

С обзиром да је ово моје мишљење, и стојим иза својих речи именом и презименом, очекујем и да ће бити објављено, јер откако сте Ви дошли на чело УНС-а , не сећам се да сте иједан мој коментар објавили, а пишем их без увредљивих епитета. То што наши погледи на стварност, лица и догађаје нису исти, не значи да не треба да се чује и друга страна.

Одговори
пет

29.01.

2021.

Zale [нерегистровани] у 20:03

Licemerje

Lecemerje.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси