Naslovna  |  Novinari na sudu  |  Izveštaji sa suđenja  |  U aprilu suđenje po tužbi Marijana Rističevića protiv Danice Popović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izveštaji sa suđenja

22. 12. 2017.

Autor: Vera Barisić Izvor: NUNS

U aprilu suđenje po tužbi Marijana Rističevića protiv Danice Popović

Glavna rasprava na suđenju po tužbi poslanika vladajuće koalicije i predsednika Narodne seljačke stranke Marijana Rističevića protiv profesorke Ekonomskog fakulteta i kolumnistkinje NIN-a Danice Popović počinje 17. aprila sledeće godine u Višem sudu u Beogradu.

Tada će, kako je rečeno danas na pripremnom ročištu, biti saslušani Rističević a biće pozvana i Danica Popović.

Zastupnici tuženih predložili su da bude saslušan samo Rističević jer u tekstu Danice Popović nisu objavljene informacije već mišljenje i vrednosni sudovi koji ne podležu odgovornosti, a ni utvrđivanju istinitosti.

Rističević je tužbu predao 18. maja ove godine zbog teksta "Rističevića za ombudsmana", objavljenog u NIN-u 22. decembra prošle godine. Kao tuženi u tom predmetu navedeni su i NIN, glavni urednik Milan Ćulibrk i tadašnji odgovorni urednik Nikola Tomić.

Rističević smatra da je u tekstu predstavljen u "krajnje uvredljivom tonu, punom sarkazma i cinizma, sa tvrdnjom da je umešan u 'nerešenu aferu', te da je vlasnik firmi u kojima je završio kukuruz iz državnih rezervi".

On zbog povrede časti i ugleda traži odštetu od 300.000 dinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi