Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Studio B mora da plati 150.000 dinara pijanom vozaču
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 09. 2010.

Izvor: Blic

Studio B mora da plati 150.000 dinara pijanom vozaču


Naši advokati će podneti inicijativu za zaštitu zakonitosti, a imamo pravo i ustavne žalbe. Ako ni to ne prođe, razmotrićemo mogućnost da se obratimo sudu u Strazburu, kaže za „Blic“ direktor Studija B Aleksandar Timofejev, povodom presude Apelacionog suda u Beogradu kojom je ta televizija obavezna da Miodragu Žikiću isplati 150.000 dinara za duševne boli i 190.000 dinara za sudske troškova zbog navodne povrede časti i ugleda.

Žikić je pre pet godina u centru Beograda pijan izazvao saobraćajnu nesreću i pristao da da izjavu novinarki ove gradske televizije. Tonski zapis je potom emitovan u kampanji za bezbednost saobraćaja sa zatamnjenim licem, što je Žikića podstaklo da traži odštetu od tri miliona dinara.

Timofejev kaže da je iznenađen ovakvom odlukom, kao i da se radi o ozbiljnom presedanu.

- Sada svako ko se pojavi u medijima i proceni da mu je načinjena duševna bol može da traži i dobije odštetu - ističe Timofejev. Povodom presude oglasilo se juče i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

„Ceneći javni interes, ali i činjenicu da je pokrivanjem lika privatnost tužioca zaštićena u skladu sa zakonom, Treći opštinski sud u Beogradu u prvostepenom odlučivanju nije uvažio tužbeni zahtev“, naveo je NUNS.

Apelacioni sud potvrdio je sve nalaze Trećeg opštinskog suda, izuzev u delu koji se odnosi na ponovno emitovanje snimka, odnosno na duševne boli koje su ovom, kako kaže sam, poznatom advokatu navodno nanete emitovanjem tonskog zapisa u kampanji za bezbednost saobraćaja.
B.S.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi