Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Apel medijima povodom širenja neproverenih i lažnih informacija o situaciji u Eparhiji Raško-prizrenskoj
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 06. 2010.

Izvor: Eparhija Raško-prizrenska i Kosovsko-metohijska

Apel medijima povodom širenja neproverenih i lažnih informacija o situaciji u Eparhiji Raško-prizrenskoj


Eparhija Raško-prizrenska i Kosovsko-metohijska obaveštava novinare i urednike elektronskih i štampanih medija, Udruženje novinara Srbije, Nezavisno udruženje novinara Srbije, Savet za štampu RS, Republičku radio-difuznu agenciju i celokupnu javnost da je, u poslednje vreme, objavljen niz netačnih i neproverenih informacija o stanju u Eparhiji Raško-prizrenskoj sa ciljem da se stvori utisak o "progonu i teroru" koji se navodno sprovodi nad licima koja se predstavljaju kao "branioci umirovljenog Episkopa Artemija".

Najčešći izvori ovih "informacija" su anticrkveni i psevdo-zilotski sajtovi koji rade bez blagoslova kanonskih Episkopa Crkve i čiji su vlasnici, a najčešće i autori tekstova anonimni (ili se predstavljaju pod pseudonimima). Ovi sajtovi neretko nose grb SPC, likove Svetitelja Crkve i na njima se pod izgovorom odbrane Pravoslavlja i teorija zavere već mesecima raznim bogohulnim klevetama najgrublje vređaju Njegova Svetost Patrijarh Srpski i najugledniji Arhijereji SPC.

Sa žaljenjem moramo da konstatujemo da pojedini mediji ove informacije redovno i nekritički prenose kao legitimne informacije i tako saučestvuju u rušenju ugleda Crkve i njene jerarhije.Stoga apelujemo na delatnike javnih glasila da sve relevantne informacije o situaciji u Eparhiji Raško-prizrenskoj mogu u svako vreme dobiti od nadležnih Eparhijskih vlasti i Informativne-službe Eparhije Raško-prizrenske (info@eparhija-prizren.com).

Prenošenje neproverenih informacija sa anonimnih i anticrkvenih sajtova, koji se služe jezikom mržnje i otvorenim neistinama, u suprotnosti je sa postojećim zakonima, etičkim, profesionalnim kodeksima i objektivnim informisanjem.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi