Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pretplata se slabo plaća
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 04. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Pretplata se slabo plaća


Medijski javni servisi u regioni imaju slične probleme


Javni servis Srbije posluje sa gubicima. Projektovani budžet za RTS je sto miliona, od marketinga i pretplate, a realni budžet stigne jedva tek do 80 miliona evra. Prihodi od pretplate smanjili su se za devet miliona evra.Ove podatke izneo je Aleksandar Tijanić, generalni direktor RTS, na tribini "Javni servisi u regionu".

On je dodao i da je, nasuprot ukupnom padu, pretplata u Beogradu dostigla rekordnu naplativost od 87 odsto. I 72 odsto Novosađana plaća gledanje programa javnog servisa. Ali je zato na jugu naplativost između 18 i 37 odsto.

- Država je dužna da obezbedi siguran izvor finansiranja RTS, da omogući naplatu do očekivane stope od 80 do 85 odsto.

U Crnoj Gori, prema rečima Branka Vojičića, generalnog direktora RTV CG, situacija sa pretplatom još je gora. Naplaćivana je kroz telefonske, pa račune za struju, i na kraju je država odlučila da televiziju stavi na budžetsko finansiranje.

Sudeći po brojkama, najbolja finansijska situacija je u HRT-u, čiji je godišnji budžet čak 250 miliona evra, a naplativost pretplate 95 odsto.

I. M.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi