Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Potpuna blokada Srba
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 04. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Potpuna blokada Srba

Zbog isključenja predajnika srpskih mobilnih operatera "Telekoma" i "Telenora", blizu 100.000 Srba na Kosmetu u sredinama južno od reke Ibar već tri dana je bez veza za mobilnu i fiksnu telefoniju, ali i bez signala regionalnih televizijskih i radio programa.


Juče je uništena i imovina u vlasništvu "Kosma mreže", koja povezuje sve srpske radio-stanice na KiM, kao i oprema za emitovanje programa televizije Puls iz Šilova."

Uz asistenciju policije, monteri su presekli kablove na linkovima 'Kosme' i uništili agregat čija je vrednost oko 10.000 evra", navodi se u saopštenju Udruženja novinara Srbije i Društva novinara Kosova i Metohije.

- Ne samo da je ugroženo informisanje izolovanih srpskih zajednica na KiM, već je ovim pokazana sva brutalnost vlasti u Prištini i nerazumevanje za nešto što je legalno registrovano i što pripada srpskoj zajednici - smatra Živojin Rakočević, član RRA.

Predstavnici "Pošte i Telekoma Kosova" (PTK) prekjuče su delili kartice sa brojevima telefona i dva evra kredita mreže 044 i 045 kosovskog operatera "Valja" (Talas).

Ministar za KiM Goran Bogdanović pozvao je Srbe da ne uzimaju ponuđene brojeve, jer time, kako je kazao, onemogućavaju povratak srpske mobilne telefonije.

- Ovo je najočitiji primer namere kosovskih vlasti da nam nametnu svoje telefonske brojeve ili da nas usled nedostatka komunikacije proteraju sa ovih prostora - ističe Nebojša Nikolić, gradonačelnik srpske opštine Priština, izmeštene u Gračanicu.

Goran Arsić, načelnik Kosovskog okruga, održao je sastanak sa predsednicima svih srpskih opština na Kosmetu, a za danas u pet do 12 u Gračanici zakazan je protestni skup Srba.Arsić je najavio da će sa protesta biti upućena poruka da Srbi neće prihvatiti ucene u vezi s mobilnom telefonijom.

Antrfile : Ćutanje


Dok je deo južno od Ibra juče bio bez signala srpskih mobilnih operatera, u Metohiji i na severu pokrajine on je funkcionisao. Goran Bogdanović, ministar za KiM, kaže da je poražavajuće što međunarodna zajednica ćuti.

D. Zečević

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi