Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Spor oko kabla se nastavlja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 04. 2010.

Izvor: Dnevnik

Spor oko kabla se nastavlja


Kula - Program Radio Kule koji je prekinut u subotu 27. marta, kada je bivši vlasnik ove radio stanice isključio predajnik i odsekao kabel za dotur modulacije, u ponedeljak je ponovo počeo da radi. Međutim spor oko vlasništva nad odsečenim kablom se nastavlja.

Bivši vlasnik Dragan Jovanović tvrdi da je kabel njegov, ali ć novinar ove kuće i zastupnik društvenog kapitala u IPC Kula Đorđe Bojanić to negira nudeći na uvid svu potrebnu dokumentaciju koja to dokazuje.

- O ovome je obaveštena i policija koja je konstatovala zatečeno stanje. Odsecanjem kabla za dotur modulacije IPC Kula naneta je velika šteta, jer nismo mogli da informišemo građane, ali i da ostvarimo materijalnu dobit putem emitovanja ugovorenih reklama, oglasa i sličnog. Ovaj čin je imao još nekoliko aspekata: nasilno je sprečeno emitovanje programa i na jezicima nacionalnih zajednica, a IPC Kula program emituje na mađarskom, rusinskom, ukrajinskom  kaže Bojanić.

Prema njegovim rečima, najviše zahvaljujuć i velikim naporima zaposlenih i podršci koja je stigla od lokalne samouprave, program, koji se na ovom području emituje na frekvenciji 89,2 megaherca, ponovo je dostupan građanima.

IPC Kula je privatizovana novembra 2007. godine, a privatizacija je raskinuta 15. decembra 2009. godine, jer bivši vlasnik nije izmirivao ugovorne obaveze. Radnicima nije isplaćeno 16 ličnih dohodaka. Preduzeće je u velikim dugovima zbog neizmirenih obaveza, neplaćenih poreza i doprinosa, kao i neoverenih zdrastvenih knjižica zaposlenima.

N. Perković

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi