Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Caumzegel: Vukotić se sam ponudio VAC-u!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 03. 2010.

Izvor: Pres

Caumzegel: Vukotić se sam ponudio VAC-u!


Beograd - Nekadašnji predstavnik VAC-a u Srbiji Joakim Caumzegel (Joakim Caumzegel) kaže za Pres da glavni urednik „Novosti“ Manojlo Vukotić ne govori istinu kad tvrdi da VAC s njim nije sklopio ugovor po kome bi dobio 500.000 evra u slučaju da ova nemačka kompanije kupi „Novosti“.

U vreme kada je Vukotić sklopio ugovor o „konsultantskim uslugama“ 2002. godine, Caumzegel je bio zamenik generalnog direktora „Politike“ i glavni predstavnik VAC-a u Srbiji.

- Činjenice oko „konsultantskog ugovora“ sa Manojlom Vukotićem su mi još uvek dobro poznate. To se isključivo odnosilo na kupovinu akcija „Novosti“. Iz kog drugog razloga bismo mi tražili savet gospodina Vukotića? Vrlo se jasno sećam da je gospodin Vukotić sam prišao VAC-u i ponudio se kao najpogodnija osoba pri kupovini „Novosti“. Svi razgovori su se isključivo odnosili na to - kaže Caumzegel.

VAC je pre dva dana objavio konsultantski ugovor koji su sklopili sa Vukotićem. Prema njihovim tvrdnjama, Vukotić je primio honorar od 75.000 evra za 2002. godinu. Polovina tog novca je na izričit zahtev Vukotića odmah uplaćena na račun njegovog sina u Milanu, jer je on tamo nameravao da kupi stan. Druga polovina u iznosu od 37.500 uplaćena je 27. maja 2003. godine na račun u jednoj mađarskoj banci na ime Radojko Mrlješ.

D. Luković

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi