Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zapaljen automobil dopisnika „Blica“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 03. 2010.

Izvor: Blic

Zapaljen automobil dopisnika „Blica“


Doboj, Banjaluka - Pod automobil Rada Tešića, dopisnika „Euro Blica“ iz Doboja, juče oko pet časova podmetnut je požar na parkingu ispred kuće u kojoj je živeo, u Vidovdanskoj ulici u Doboju.

Na sreću, slučajni prolaznik je primetio vatru i ugasio je snegom, pa je izbegnuta veća materijalna šteta.

– Na mom automobilu je, kao i uvek, bila vidno istaknuta novinarska akreditacija. U vozilu sam imao fotoaparat i drugu opremu vrednu oko 2.500 KM, ali ništa nije dirnuto. U vozilu pored moga, marke BMW, prozor je bio poluotvoren, ali napadaču, očigledno, pljačka nije bila motiv – kaže Tešić.

Pripadnici Centra javne bezbednosti Doboj i Teritorijalne vatrogasne čete saopštili su da je zadnji desni točak vozila „citroen“, premazan masnom tečnošću, čijom je paljevinom došlo do požara.

– Slučaj je prosleđen okružnom tužilaštvu potvrdila je portparolka CJB Doboj Ljerka Stanimirović.Redakcija „EuroBlica“ ističe da novinar Rade Tešić profesionalno obavlja svoj posao i da je u pisao o temama koje su izazivale burne reakcije u Doboju.

Na adresu naše redakcije stizala su brojna reagovanja na njegove tekstove, a kolegi Tešiću su u poslednje vreme upućivane i verbalne pretnje.Predsednik Udruženja novinara RS Brane Božić rekao je da su sada na potezu istražni organi, a Udruženje „BH novinari“ zatražilo je brzu i profesionalnu istragu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi