Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Agencija Tanjug angažuje trideset studenata novinarstva u Nišu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 02. 2010.

Izvor: Danas

Agencija Tanjug angažuje trideset studenata novinarstva u Nišu


Niš - Dekan niškog Filozofskog fakulteta Momčilo Stojković i direktorka novinske agencije Tanjug Branka Đukić potpisali su juče sporazum o saradnji, koji bi trebalo da omogući angažovanje tridesetak studenata novinarstva sa ovog fakulteta u dopisništvima Tanjuga u jugoistočnoj Srbiji.

Stojković je nazvao ovaj sporazum „istorijskim“ i najavio potpisivanje sličnih sporazuma sa Radio televizijom Srbije i drugim nacionalnim medijskim kućama, dok je Đukićeva naglasila da su ovoj agenciji neophodni mlađi kadrovi.

Talentovani studenti novinarstva će, kako saznajemo, za početak biti angažovani za honorarni rad. Potpisnici sporazuma su dodali da on predviđa sveobuhvatnu saradnju fakulteta i Tanjuga u oblasti novinarstva, javnog mnjenja i masovnih komunikacija na programima osnovnih, poslediplomskih i specijalističkih studija.

Na departmanu za novinarstvo, inače, studira oko 250 studenata, a 11 akademaca je diplomiralo. Departman je ove školske godine upisao šestu generaciju studenata.

Z. M.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi