Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Laureati Žužana Serenčaš i Branka Dragović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 02. 2010.

Izvor: Danas

Laureati Žužana Serenčaš i Branka Dragović


Potpredsednica Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za informacije Ana Tomanova-Makanova juče je uručila novčane nagrade u iznosu od po 50.000 dinara dopisnici Radija Slobodna Evropa Žužani Serenčeš i novinarki lista Dnevnik Branki Dragović-Savić.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine, povodom 20 godina postojanja, nedavno je ustanovilo svoju nagradu. Prema rečima Ane Tomanove-Makanove biti novinar je težak i odgovoran posao, jer novinarska reč kreira društveno mnjenje i traži svakodnevnu kreativnost i odgovornost.

- Posebno je važno to što nas medijski svet svakodnevno uči o nečemu novom, obrazuje nas, predvodi i pruža puno korisnih informacija. Održati se i opstati u tom svetu nije lako, a istaći se to je nešto posebno.

Zato mi je veoma drago što je ova nagrada, zahvaljujući strukovnoj novinarskoj organizaciji kao što je NDNV oživela i time stavila do znanja da postoji trud da se na poboljša novinarski položaj, jer nagrade su ono što svakog čoveka stimuliše i podstiče da i dalje nastavi da istražuje, otkriva i saznaje u cilju opšteg dobra - rekla je Tomanova-Makanova.

Predsednik NDNV Dinko Gruhonjić istakao je da je dodela ove nagrade omogućena zahvaljujući dobroj saradnji ove organizacije i Pokrajinskog sekretarijata za informacije.

- Posebno mi je zadovoljstvo što smo ih, prve godine po ustanovljenju, dodelili novinarkama koje su se istakle ne samo svojom profesionalnošću, već su žene sa puno snage i hrabrosti - rekao je Gruhonjić.

Žužana Serenčeš je podsetila da u današnje vreme, kada je nezavidan položaj skoro svake medijske kuće, ne treba posustajati, jer svaki čovek je željan neke nove informacije i vesti, a to je ponekad teško kada je u pitanju radijsko novinarstvo, gde nas vreme ograničava u kreativnosti i obilatosti informacija.

D. J.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi