Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pokrajina obećava rešavanje problema Dnevnika
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 05. 2010.

Izvor: Radio 021

Pokrajina obećava rešavanje problema Dnevnika

Obnova proizvodnje u "Dnevnik Holdingu" bi naredne godine mogla da bude završena, ocenila je pokrajinska sekretarka za informisanje, Ana Tomanova Makanova.




"Dnevnik Holding" se trenutno nalazi pred stečajem, uprkos konvertovanju dugova u iznosu od pola milijarde dinara i realizovanom socijalnom programu.


Kako kaže Makanova, "Dnevnik" mora da se vrati na tržište sa starim i novim izdanjima koja će biti profitabilna. Važnu stavku čine i pregovori sa suvlasnikom izdavača "Dnevnika", nemačkim "Vacom", koji veći deo ugovora sa "Holdingom" nije ispunio.

"Verujem da će se pregovori s Vacom uspešno okončati, a ako se ne okončaju sledi tužba. Ne možemo više da gledamo sa strane i da se pri tom stvaraju dubioze, kao i da nemamo list Dnevnik, kao jedini pisani medij na srpskom jeziku koji bi pokrivao celu teritoriju Vojvodine", ocenila je Tomanova-Makanova.

Pokrajinski sekretar za rad, Miroslav Vasin, najavio je rešavanje problema radnika koji su štrajkovali. Prema njegovim rečima, nemoguće je da se nastavi finansiranje zarada ukoliko proizvodnja ne teče.

"Moram da kažem da ništa nije odrađeno po pitanju povezivanja radnog staža, ali očekujemo da to vrlo brzo bude rešeno, kao i da se reši problem zdravstvenog osiguranja. Sada nam ostaje i onaj teži deo posla, a to je da ekonomski konsolidujemo "Dnevnik Holding", kaže Vasin.

Podsećamo, novine "Dnevnik" izdaje preduzeće "Dnevnik Vojvodina Pres" čiji su vlasnici "Dnevnik Holding" i nemački konzrocijum "Vac". Od potpisivanja njihovog ugovora, "Vac" nije ispoštovao obaveze u vrednosti od milion i po evra, što je dovelo "Dnevnik Holding" do ozbiljnih problema. Radnici ovog preduzeća su u poslednje dve godine više puta štrajkovali, nezadovoljni zbog kašnjenja plata, socijalnog programa i nepovezivanja radnog staža.

Asja Francisti

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi