Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ako ne prođe Zakon o informisanju, G17 će srušiti preostala 23 zakona!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 07. 2009.

Izvor: Pres

Ako ne prođe Zakon o informisanju, G17 će srušiti preostala 23 zakona!

BEOGRAD - G17 Plus ucenio je ostatak vladajuće koalicije da neće podržati nijedan od 23 zakona iz oblasti pravosuđa, finansija, prosvete i prostornog planiranja ukoliko ne prođe zakon o informisanju, saznaje Pres.

 


Prema ovom planu, zakon o informisanju biće prva tačka dnevnog reda, a ukoliko on ne prođe, G17 neće podržati usvajanje dugo očekivanih zakona koje su predložili ministri Oliver Dulić, Snežana Malović i Žarko Obradović.

Sagovornik Presa blizak lideru G17 Plus Mlađanu Dinkiću, koji je insistirao na anonimnosti, kaže za Pres da će dan za glasanje najverovatnije biti 31. jula, poslednjeg radnog dana Skupštine pre odlaska na letnji odmor.

- Mi očekujemo da će Predlog izmena i dopuna zakona o informisanju biti usvojen. O njemu će se prvo glasati, a ukoliko on ne prođe, naši poslanici neće podržati nijedan od preostala 23 zakonska predloga. Ni Dulićev zakon o izgradnji koji predviđa legalizaciju, ni zakone iz oblasti prosvete, pravosuđa... pa da vidimo šta će onda da rade. Odmah posle glasanja, od 1. avgusta, smo na odmoru, a onda ćemo u septembru da vidimo šta dalje, kako će se ponašati naši ministri u Vladi i poslanici G17 Plus u Skupštini - kaže izvor Presa.

Sekretar Skupštine Veljko Odalović potvrdio je za Pres da će poslanici u danu za glasanje prvo glasati o zakonu o informisanju, ali nije mogao ni da potvrdi ni da demantuje saznanja Pressa o uceni G17.

- Ne znam ništa o tome, odnosno nemam informaciju da je G17 Plus uslovio vladajuću većinu izglasavanjem zakona o informisanju. Radim svoj posao i zaključno sa 31. julom, kada očekujemo da će biti i glasanje, sve bude gotovo - kaže Odalović.

Lider JS-a Dragan Marković Palma kaže da mu „nije poznato“ da su „‘dinkićevci’ spremni da obore sve zakone zarad jednog“, ali dodaje da će njegova tri poslanika glasati protiv zakona.U DS-u nije bilo moguće dobiti komentar o uslovljavanju G17. Portparol DS-a Jelena Trivan nam je rekla da će njihova poslanička grupa „podneti amandmane kako bi se zakon učinio boljim“.

- DS je na Vladi načelno podržao ovaj zakon, ali intencija naših amandmana jeste da se otklone pretpostavke da se guše sloboda medija - otkriva Trivanova.

Na kraju, šef poslaničke grupe G17 Plus Suzana Grubješić kaže da su „priče o uslovljavanju G17 Plus postale urbane legende“, i dodaje da se ne postavlja pitanje glasanja za zakone koji su na dnevnom redu u Skupštini.

B. Bojić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi