Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  HRT i dalje bez direktora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 02. 2010.

Izvor: Dnevnik

HRT i dalje bez direktora


Zagreb: Programsko veće HRT nije uspelo da izabere novog glavnog direktora.

Kandidat za direktora HRTa Veljko Jančić, koji je ušao u peti, poslednji krug glasanja, nije dobio potrebnu dvotrećinsku već inu članova veća, kako bi postao naslednik Vanje Sutlića.

Za Jančića, koji je inače urednik emisije "Hrvatska uživo", u petom krugu je glasalo šest članova veća, dok ih je četvoro bilo protiv, piše "Jutarnji list". Jančiću je bilo neophodno osam glasova kako bi bio izabran za novog direktora, do tada na čelu televizije ostaje vrš ilac dužnosti direktora Josip Popovac. Jančić je prethodno prošao kroz četiri kruga glasanja, a najveća konkurencija mu je bio Damir Novinić.

U prvom krugu od 15 prijavljenih kandidata, glasove su dobili Jančić (4), Novinić (3), Ivanka Lučev (2) i Franjo Maletić (1).U drugom krugu u medijima favorizovani Franjo Maletić ostao je bez ijednog glasa, Lučev je dobila jedan glas, a Novinić i Jančić po četiri. Izjednačeno je bilo i u trećem krugu, gde je od tri kandidata Lučev opet dobila jedan glas, a Jančić i Novinić po četiri. U četvrtom krugu su ostala samo dva kandidata od kojih je Jančić sa pet glasova otišao u poslednji, peti krug. Novinić je dobio četir glasa.U poslednjem krugu članovi veća su se izjašnjavali samo za Jančića, za i protiv.

Očekuje se da će programsko veće HRTa uskoro raspisati nove izbore za direktora te radiodifuzne ustanove.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi